Een leuk boek maar mijn verwachtingen lagen hoger

@zininfeelgood vat dit boek alvast perfect samen:
Een anti-kerst kerstverhaal waarin twee bekenden met elkaar opgescheept zitten tijdens een zeven dagen durende roadtrip door de VS. Voor fans van enemies-to-lovers.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit verhaal startte met hoge verwachtingen na de recensies die ik eerder voorbij zag komen. Voor mij was het tevens een eerste kennismaking - ik was al een tijdje benieuwd naar deze auteur maar las nog niet eerder een boek van haar.

Het boek heeft me niet verrast, maar was aangenaam om te lezen omdat Walsh vloeiend schrijft met oog voor details. De hoofdpersonages, Will en Lauren, worden beiden sterk neergezet. We voelen veel emotie, kunnen regelmatig hun gedachten lezen en ze benadrukt meermaals hun sterke, positieve kanten, hoewel ze een rugzakje uit het verleden mee torsen dat een sterke invloed heeft op hun huidig bestaan.

Ik dacht dat het verhaal luchtiger, grappiger en meer uitgesproken zou zijn. Voor mij bevatte het iets te weinig spanning, hoogte- of dieptepunten. De verhaallijn bleef eerder vlak zoals de maisvelden van Illinois.

Mooi fragmentje:
L: 'Jep, zo ben ik. Stijf en saai.' ze zuchtte. 'terwijl bij jou alles om PLEZIER draait.'
W: Niks mis met een beetje plezier, toch?
L: Ze haalde haar schouders op. 'ik denk gewoon niet dat dat het belangrijkste doel zou moeten zijn in iemands leven.'
W: Waarom niet?
L: 'Omdat we volwassen zijn', zei ze bits.

(Lauren, ik vond je soieso al niet de meest sympathieke persoonlijkheid... Maar euh.. Je kan nog veel leren. Onderzoek heeft aangetoond dat wij volwassenen net meer het kind in onszelf naar boven moeten halen omdat dit onze geestelijke gezondheid ten goede komt )

Bedankt @vbkbelgie en @kokboekencentrum.romans voor dit #recensieboek

Meer recensies van leesbeestje123