Johanna doet het weer

Lena Blomme Lena Blomme
21 mrt 2022

Net zoals in boek één speelt het boek zich af in de tijdspanne van één week.
Ook dit keer zijn er meerdere verhaallijnen en wordt het boek vanuit verschillende personen vertelt.
Het verhaal van de verdwijning waarbij de zoektocht van de speurders aan bod komt en het verhaal over de laatste dag van Thomas, waarbij je meer over het verleden van Thomas te weten komt.
En dan is er nog Lykke, de dochter uit een eerder huwelijk.
Hanna Duncker en haar collega Erik krijgen te maken met de verdwijning van Thomas en zijn zoontje Hugo. Wanneer Thomas dood wordt teruggevonden dringt de tijd. Zullen ze Hugo nog levend terugvinden? En wat is de rol van de dochter uit het eerste huwelijk van Thomas?
De auteur slaagt er ook dit keer in om de lezer meerdere keren op het verkeerde spoor te zetten.
Verschillende personages worden verdacht gemaakt. Is de dader echt wel deze die je als lezer op het oog hebt, of komt er nog een twist.
En wat met het verhaal van Hannas vader? Daar lijkt ook een en ander niet te kloppen. Hanna bijt zich ook vast in deze zaak en wil echt ook hier de waarheid boven water krijgen.
Maar het ziet er echt naar uit dat we moeten wachten tot boek drie om hieromtrent meer duidelijkheid te krijgen.
Een bloedstillende thriller is het ook dit keer niet, maar wel een spannend boek, waarbij je echt wel voort wilt lezen en die je nieuwsgierig maakt naar Hannas persoonlijk verhaal

Meer recensies van Lena Blomme