Kort, intens en ijzersterk
We kennen Stephen King vooral van zijn dikke boeken vol horror en spanning, maar af en toe trakteert hij ons op een kort verhaal dat je minstens zo bijblijft. Dolan’s Cadillac is er zo één. Een meesterlijke vertelling waarin wraak centraal staat – koud, berekend en onvermijdelijk.
Hoe geduldig kun je zijn om het perfecte plan uit te denken en uit te voeren? King bouwt de spanning langzaam op, maar elke stap is raak. Wat begint als een ingetogen verhaal over verlies en onmacht, mondt uit in een zinderende finale waar je stil van wordt. Hoe ver ga je als iemand je leven heeft verwoest? Hoeveel tijd en toewijding ben je bereid te investeren om gerechtigheid, op jouw manier, te krijgen?
“Revenge is a dish best served cold... and in the desert, it stays cold a long time.” – Stephen King, Dolan’s Cadillac
King laat in dit verhaal zien dat hij ook op korte afstand zijn lezers in zijn greep weet te houden. De opbouw is traag, maar precies dat maakt het zo intens. Je voelt de spanning oplopen met elke bladzijde, en het einde… dat is King op zijn best.
Kort, maar intens. Een psychologische thriller die bewijst dat King ook in weinig woorden ijzersterk kan zijn.