Fantastische afronding!

Ik heb echt genoten van Het Koninkrijk Der Bruggen, maar De Koningin Van Verraad vond ik helemaal geweldig. Dit boek begint precies waar het vorige boek was geëindigd en dat kan ik zeker waarderen. Ik hou er niet echt van als boeken een hoop tijd overslaan en zes maanden later ofzo beginnen. We worden meteen teruggeworpen in de wereld en dat is een wereld in oorlog.

Voor diegenen die het eerste boek nog niet hebben gelezen zal ik het zo spoilervrij mogelijk proberen te houden. Na een enorme cliffhanger ontvouwt het verhaal zich en ontstaat er een chaos. Lara lijkt nog steeds behoorlijk op het sluwe en meedogenloze personage dat ik zo leuk vond in het eerste boek. Maar met de groei die ze doormaakte door de leugens en het bedrog van haar vader te leren kennen, voelt ze zich schuldig en heeft ze behoefte aan boetedoening. Ook zien we haar echt vechten de vaardigheden gebruiken die ze het grootste deel van haar leven heeft geleerd. Dat vond ik echt geweldig om te zien.

Aren worstelt met een innerlijke strijd die ironisch genoeg vergelijkbaar is met die van Lara in het eerste boek. "If you know you know" Het was een genot om te lezen hoe hij in strijd was met zijn gevoelens en persoonlijke strijd.

De verhaallijn was subliem uitgewerkt. Er zaten veel wendingen in die ik niet zag aankomen. We krijgen ook meer van de wereld te zien van zowel Lara haar land als een ander koninkrijk. De secundaire personages kregen ook steeds meer een rol in het verhaal wat ook echt vermakelijk was. Overall vond ik het uitzonderlijk werk en verslond het. Het einde sloot ook heel mooi af en paste goed bij het verhaal. Al met al is deze duologie zeker een aanrader en nu verder in de spin-off.

Meer recensies van LifeChangerReader