Prachtig boek!
De Troostbibliotheek is een lief en teder verhaal over de kracht die woorden hebben om te genezen en de vreugde die boeken kunnen brengen.
De plot draait om een mysterieuze leeslijst die Aleisha vindt en hoe deze op subtiele wijze de levens van veel mensen beïnvloedt. De lijst bestaat uit klassiekers.
Ik vond het geweldig hoe de auteur de belangrijkste boodschappen uit elk boek op de lijst verweeft in de levens van haar personages. Ze heeft duidelijk een diepe genegenheid voor alle acht boeken. Ik ben nu ook vastbesloten ze allemaal te lezen.
Het is een bitterzoet verhaal dat rouw, verlies, zelfmoord, het omgaan met psychische aandoeningen, angsten en de moeilijkheid om de generatiekloof te overbruggen in kaart brengt.
Zowel Mukesh als Aleisha zijn sympathieke, realistische personages die onverwacht een band met elkaar opbouwen en in elkaar een beetje van zichzelf herkennen. De lijst neemt twee niet-lezers mee op een reis langs enkele van de beste boeken die ooit zijn geschreven, en laat ons zien hoe twee mensen dezelfde boodschap, of totaal verschillende boodschappen, uit dezelfde boeken kunnen halen.
Ik heb zo ontzettend genoten van dit boek. Een prachtig, mooi, emotioneel en aangrijpend verhaal. Het bevat een zeer belangrijke en krachtige boodschap. Bij het lezen van laatste bladzijdes heb ik een traantje moeten laten en ik was er helemaal stil van. Het is een perfecte boek voor alle boekliefhebbers. Van mij krijgt het ⭐⭐⭐⭐, 5