Helen van het pijnlichaam

Lilian19 Lilian19
9 mrt 2023

Dit boek gaat over de pijn die wordt opgeslagen in het lichaam en de bijbehorende overtuigingen. Dat trok direct mijn aandacht. Het is een korter boek dan ik had verwacht, maar het biedt veel informatie. Door het persoonlijke verhaal van de auteur, de uitleg, oefeningen en praktijkvoorbeelden blijft het boek interessant en het leest makkelijk weg.

Zijn uitleg over hoe het pijnlichaam ontstaat is heel duidelijk en herinnert me aan het boek van Eckhart Tolle, waar hij ook aan refereert. Het belang van de verbinding die je hebt met je lichaam en het daadwerkelijk voelen van de sensaties in je lichaam wordt goed omschreven. Misschien nog wel belangrijker zijn de oefeningen die de auteur meegeeft om de pijn en andere emotionele ladingen in het lichaam los te laten. Hij laat het eigenlijk heel simpel klinken en dat maakt me absoluut nieuwsgierig om de oefeningen ook daadwerkelijk te doen. Uiteindelijk gaat het bij dit soort boeken natuurlijk meer om het integreren van wat je leert, dan alleen het lezen van het boek.

Ik vind het ontzettend fijn dat er zoveel voorbeelden van sessies met cliënten in staan, omdat dat goed weergeeft hoe de oefeningen werken en wat voor baat je erbij kunt hebben. Het heeft me dusdanig nieuwsgierig gemaakt, dat ik al online heb gekeken of ik niet zelf een sessie zou kunnen boeken of de opleiding kan volgen :-) dat zegt denk ik genoeg. Zeker een aanrader voor mensen die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en/of interesse hebben in de mind-body connectie.

Meer recensies van Lilian19