Aanrader!

Lilian19 30 augustus 2023
‘Stop je impulsieve reacties, heel je gewonde innerlijke kind’ is de ondertitel van dit boek en dat trekt meteen mijn aandacht. Ik herken die impulsieve reacties namelijk van een aantal jaren geleden. Toen wist ik nog niet wat er tijdens die momenten met me aan de hand was en schaamde ik me heel erg voor mijn reacties. Ik ben zo blij dat er steeds meer aandacht komt voor trauma heling en innerlijk kind werk.

Het fijne aan dit boek vind ik dat het heel veel voorbeelden geeft van impulsieve reacties en ik denk dat iedereen er wel een aantal zal herkennen. Doordat je concrete voorbeelden hebt en kunt herkennen wat voor jou van toepassing is, kun je dus ook heel concreet je eigen pijn en oude verwondingen gaan helen. Dit boek is echt een wegwijzer in hoe je dat kunt doen. Dus ook als je misschien weleens de moed bent verloren, als je ooit hebt gedacht dat dingen niet beter zullen worden, kan dit boek je heel goed helpen. Ik vind het persoonlijk ook fijn dat er veel voorbeeld affirmaties in staan, omdat het soms moeilijk kan zijn om jezelf anders te leren denken.

Ook staan er in dit boek persoonlijke verhalen waar je ook weer herkenning uit kunt halen. Daarnaast laat het je zien dat je niet alleen bent. De auteur deelt ook zijn persoonlijke verhaal en omstandigheden om meer duidelijkheid en herkenning te bieden. Vooral de voorbeeld brieven aan je jongere ik en aan je volwassen zelf vond ik heel mooi om te lezen en echt van toegevoegde waarde.

Mocht je moeite hebben met nee zeggen, grenzen aangeven, of herkennen dat je soms een grotere emotionele reactie hebt dan die eigenlijk nodig is bij de gebeurtenis, dan raad ik dit boek zeker aan!

Meer recensies van Lilian19