Echt een aanrader!

Lilian19 Lilian19
12 mrt 2023

Wat een ontzettend mooi en leerzaam boek. De inleiding alleen al raakte me ontzettend. Dus ik kon niet wachten om de rest van het boek te lezen. Het was mij zeker bekend dat onzekerheden, pijn en angst van generatie op generatie kon worden doorgegeven, maar dit boek laat zien dat het nog veel verder kan gaan dan dat.

Mark Wolynn laat aan de hand van zeer sprekende voorbeelden zien hoe belangrijk het kan zijn om onderzoek te doen naar je jeugd en familiegeschiedenis wanneer je vastloopt in je leven. Het heeft absoluut mijn interesse naar familie systemen nog meer gewekt. De loyaliteit die je aan familieleden kunt hebben is ongekend.

De handvatten die in dit boek worden gegeven om zelf ook daadwerkelijk onderzoek te doen zijn volgens mij voor iedereen toegankelijk. De tools die Mark Wolynn aanreikt en beschrijft lijken bijna te simpel en toch werkt het, dat laat hij duidelijk zien. Het is mooi om te lezen wat een verandering van perspectief al voor heling teweeg kan brengen.

Ik heb veel aantekeningen gemaakt en zal dit boek zeer zeker nogmaals lezen. Absoluut een aanrader voor mensen die steeds opnieuw dezelfde patronen tegenkomen in hun leven, vastlopen, en/of de mensen die geïnteresseerd zijn in trauma en systemisch werk.

Meer recensies van Lilian19