Liefde over angst
Meerdere dingen aan dit boek hebben mijn interesse gewekt. Vanuit spiritualiteit ben ik een klein beetje bekend met Een cursus in wonderen, maar attitudinal healing zegt mij nog helemaal niets. De ondertitel ‘meer leven met minder moeite’ klinkt mij als muziek in de oren. En het kiezen van liefde in plaats van angst is een proces wat ik mezelf aan het leren ben.
Het boek herinnert je eraan dat liefde is wat je bent en dat doet me denken aan de volgende Rumi quote: your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
Het boek geeft je tools om een staat van innerlijke vrede te bereiken. Ik had vanuit de Cursus weleens gehoord over: het enige probleem is een perceptie probleem. Dit boek laat zien wat dat betekent. De vragen die worden gesteld laten je echt naar de kern gaan. Een zin uit het boek die me heeft geraakt, heeft laten nadenken en die ik nog vaker zal herhalen, is de volgende: En wat in het niets oplost is nooit iets geweest. Angst is een illusie.
Wat ik een mooie reminder vind, is dat de verhalen die we onszelf en anderen vertellen (bijvoorbeeld over het verleden) ervoor kunnen zorgen dat we lijden. Wanneer we ons volledig beseffen dat er alleen maar het NU is en dat we die verhalen niet hoeven blijven herhalen, dan valt het lijden weg.
Het boek nodigt uit om te kijken door ogen van liefde, in plaats van ogen van angst. Want de filter waardoor we kijken bepaalt het resultaat.
Dit is echt een boek vol levenslessen dat je keer op keer kunt lezen. Het heeft tijd nodig om te integreren en naarmate je meer leert zullen ook steeds andere onderwerpen in het boek meer de aandacht vragen.
Het boek is wat mij betreft absoluut een aanrader!