Festival - moord - zomer
3,5/5
Tijdens een optreden van Stromae, op de wei van Werchter, een week voor het festival Rock Werchter plaatsvindt, wordt een man dood aangetroffen. Zijn hoofd werd volledig tot pulp geslagen. Al snel blijkt het om de lokale fruitteler Marc De Beer te gaan.
Lexi Callier, die na haar avontuur met de motorbende, wat in de knoop ligt met zichzelf en een relatie met Karl Johansen voorlopig niet ziet zitten, smijt al haar journalistieke talenten en charmes op deze zaak. Terwijl haar dochter op zomerkamp is met meisjes van het internaat waar ze verblijft, heeft Lexi alle vrijheid om zich op deze zaak te storten. Maar de politie wordt al vanaf het begin op het verkeerde been gezet en als Lexi en Karl hierop uitkomen blijkt hun eigen leven, en dat van hun geliefden, ook in gevaar te komen.
Als het verleden van Marcs vrouw plots ook een factor begint te spelen in deze zaak wordt alles er enkel maar ingewikkelder op en tast Lexi helemaal in het duister! Zullen ze de waarheid kunnen ontrafelen?
Ines Nijs' tweede Werchterthriller 'Alors on danse' is een ode aan de muziek van Stromae, dat wil ik eerst en vooral al zeggen. Het valt op dat zowel Ines als Bjorn Van den Eynde allebei duidelijk fier zijn op de artiesten uit eigen land en muziek in het algemeen aangezien ze dat allebei veelvuldig verwerken in hun boeken. (niet mee ophouden, zou ik zeggen!)
Het boek is een perfecte zomerthriller, zonder de gruwelijke taferelen van een Carter te moeten verwachten. Ines schrijft voornamelijk psychologische thrillers die op zoek gaan naar de diepste krochten van mensen hun ziel. Beide verhalen zijn los van elkaar te lezen ook al wordt er in dit boek kort verwezen naar de gebeurtenissen uit 'Born to be Wild'.
De boeken van Ines lezen vlot, zijn in een heel aangename taal geschreven maar ik moet wel toegeven dat ik in het begin van het lezen van dit boek een beetje moeite had om in het verhaal te komen, ondanks de misdaad die in het begin wordt begaan. Maar naarmate het verhaal vordert en je meer te weten komt (als lezer ben je eigenlijk al van heel wat op de hoogte) komt er vaart in het verhaal. Het zijn ook niet de lijvigste boeken dus dat zorgt ervoor dat ze vlot en snel lezen.
Intussen staat haar derde 'Werchterthriller' gepland voor mei 2026 (Psychokiller is de titel - Ines heeft al laten weten via social media dat ze volop aan het schrijven is momenteel) dus we mogen zeker nog meer muziek, misdaad, Lexi, Laetitia en Karl verwachten!