Te hoge verwachtingen of te weinig diepgang?

madymaerien 24 juli 2025
Thomas Erikson is een Zweedse gedragswetenschapper en een leiderschapscoach. Zijn debuut is het boek ‘Illusies’ dat in 2011 in het Zweeds uitgegeven werd en in 2014 in het Nederlands verscheen. ‘Omringd door energievreters’ verscheen in 2023. Maar met ‘Omringd door idioten’ heeft Erikson echt bekendheid gemaakt.

Door middel van vier kleuren kan je jezelf en anderen beter leren kennen en anticiperen op hun gedrag. Elke kleur bevat bepaalde eigenschappen. De kleur waarvan iemand die meeste eigenschappen heeft, bepaalt het gedragstype.

Deze techniek is al een tijdje in omloop en daardoor is het ook gekend. Ik heb het boek gekocht omdat ik meer wilde weten en meer diepgang zocht.
Hoewel het boek goed is opgebouwd ben ik toch een beetje qua inhoud op mijn honger blijven zitten. Thomas Erikson heeft wel veel voorbeelden aangehaald, maar echte diepgang op psychologisch niveau, heb ik in dit boek gemist.
Misschien had ik gehoopt om nog meer psychologische uitleg. Ik weet het niet. Vanwege zijn kennis en ervaring en de talrijke voorbeelden geef ik een 3 sterren.

Een boek dat kan dienen als naslagwerkje voor als je even niet meer weet, maar voor echte diepgang is dit niet geschikt.

Meer recensies van madymaerien