Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Prachtig deel van een heerlijk tweeluik.

Manon 13 september 2024
In dit heerlijke deel 2 van de Thuishaven serie, geschreven door Vannessa Thuyns lopen, net als in deel 1, het heden en verleden door elkaar. 2 verhalen die zich in een andere tijd afspelen met prachtige personages die je in je hart sluit.

Eerlijk gezegd lees ik niet vaak historische verhalen, maar deze serie vind ik geweldig!

Deel 1, Thuis in het onbekende, vond ik een prachtig verhaal vol mooie momenten en liefdevolle maar ook moeilijke situaties. Een soort coming of age roman, maar dan anders. Een verhaal wat zich afspeelt in Engeland in 1950, en in de VS in 2001. 2 verhalen waarvan ik apart ging houden, totdat ze in elkaar verweven werden.

Mijn complimenten voor deel 2, zo mooi hoe Vannessa het daar weer oppakt en ons weer meeneemt naar Alexandra, Vincent, Elliot en Penny en alle andere mooie personages die enorm sterk neergezet zijn. Het verschil in tijd is voelbaar en toch is de kracht van de vrouwen aanwezig in beide verhaallijnen. De vlotte schrijfstijl en de hartverwarmende sfeer trekken je als lezer helemaal in het verhaal en je schakelt makkelijk tussen de twee periodes.

In Op weg naar de waarheid volgt Alexandra haar hart en vertrekt naar Vincent in Nederland. Ze leren elkaar beter kennen, maar de moeder van Vincent lijkt niet echt weg van haar en haar moderne ideeën. Alex is echter een sterke vrouw en vindt dat erg lastig. Ook heeft ze het gevoel dat Vincent iets verbergt.
Penny probeert met Elliot iets te maken van hun relatie en soms is dat hard werken. Elliot is zeer onvoorspelbaar en dat maakt het niet makkelijk. Ze ontmoet zijn familie en moeder en zij lijken Elliot goed te kennen. Kan Penny hier mee omgaan, of gaat ze toch liever terug naar Londen?

Ook dit deel zorgde er weer voor dat ik het boek niet weg wilde leggen en ik tegen iedereen die het maar horen wilde, vertelde hoe heerlijk ik deze serie vond. Het einde zorgde er wel voor dat ik het net niet droog hield en ontroerde me.

De Thuishaven serie is een mustread voor iedere feelgood liefhebber, dit is precies zoals feelgood hoort te zijn!

Meer recensies van Manon

Een roman die bijna uit zijn voegen barst van emotie met een prachtige schrijfstijl en onvergetelijke personages, een verhaal dat je telkens weer zult willen herlezen.