Advertentie

Suzanne Boyle, een Britse in dienst van de CIA, wordt naar Syrië gestuurd op een missie om een massagraf te onderzoeken. De slachtoffers zijn verbrand en Suzanne vindt kogelhulzen in het zand zonder merktekens en van een onbekend materiaal. Zij wil ze laten onderzoeken en vertrekt met een helikopter, maar wordt neergeschoten. Ternauwernood wordt zij met de bemanning van de heli gered door kolonel Gideon Joubert van het Franse Vreemdelingenlegioen, die zij van voorgaande missies kent. Als snel zijn er aanwijzingen dat de massamoord gepleegd is door speciaal opgeleide (of beter: in een laboratorium gemaakte) en onverslaanbare moordcommando’s.
Maar dan wordt zij onverwacht van de missie afgehaald en krijgt opdracht terug te reizen naar het hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Op het laatste moment besluit ze geen gehoor te geven aan deze oproep en gaat samen met Joubert de zaak onderzoeken.
Maar er is meer te lezen. De grootste ontdekking uit de geschiedenis van de mensheid en een gevangen moordcommando.
De verschillende verhaallijnen zijn chronologisch naast elkaar opgeschreven, maar wat hebben ze met elkaar te maken?
Het voortbestaan van het leven op aarde staat op het spel, lukt het Suzanne en Gideon de wereld van de ondergang redden?
“Schaduwstrijder” voert de lezer langs de zandwoestijnen in Syrië en de jungle van Congo, van Bagdad tot Kinshasa, om te eindigen in de buurt van het Centre International de Conférence in Genève waar de World Health Organisation een congres houdt.
Suzanne ervaart dat zij niet iedereen kan vertrouwen, wat haar in penibele situaties brengt.
Voor je begint te lezen, vraag je je af wat een “schaduwstrijder” is. Tijdens het lezen, kom je daar achter.

In 92 korte hoofdstukken weet Pjotr Vreeswijk de lezer met veel actie van het begin tot het einde te boeien, mede door zijn beeldende schrijfwijze en uitstekende dialogen. De spanning, die een goede actiethriller moet bevatten, is door het hele boek voelbaar. Korte flashbacks zorgen ervoor dat de achtergrond van verschillende personen en gebeurtenissen helder wordt. “Schaduwstrijder” is vanuit verschillende perspectieven geschreven en ook daardoor leer je de hoofdpersonen en wat hen beweegt beter kennen.
De plot zit zo goed in elkaar dat je je afvraagt of het boek verzonnen is of op de werkelijkheid berust.

Pjotr Vreeswijk werkt bij de Haagse politie en is daarnaast schrijver van actiethrillers. In 2016 debuteerde hij met “Masterplan” (door ThrillZone Award uitgeroepen tot Thrillerdebuut 2016), in 2017 volgde “Dwaalspoor” en “Schaduwstrijder” is zijn derde boek.

Reacties op: Gaat de wereld ten onder of komt er redding

40
Schaduwstrijder - Pjotr Vreeswijk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,00 Bestel het e-book € 5,99
E-book prijsvergelijker