Lezen over een virus tijdens een virus
Wat kun je beter doen in een lockdown dan De Beproeving gaan lezen? Het was eindelijk tijd om deze grote jongen te gaan lezen. Het is toch perfect om te lezen hoe een dodelijk virus de meeste mensen wegveegt van de wereld wanneer je binnen moet zitten door het corona virus?
Wanneer een virus uit een super belangrijk lab breekt weten sommige mensen direct wat er aan de hand is: dit kan nog wel eens het einde van de wereld zijn. op hetzelfde moment hebben andere mensen geen idee wat er aan de hand is en leven hun leven alsof het een normale griep is. Dit gebeurt totdat er meer mensen overlijden, meer plekken waar het virus opduikt en mensen er niet meer omheen kunnen.
Er zijn maar een paar mensen die het virus overleefd hebben, waarom? Niemand weet het. Een ander ding wat niet uitgelegd kan worden zijn de dromen die de mensen hebben die nog leven. sommige mensen dromen vn een oude vrouw en sommige dromen over een mysterieuze man, die bekend staat als de donkere man.
Mensen die het virus hebben overleefd zoeken elkaar op en proberen de reden achter de dromen te vinden. Maar wat gebeurt er wanneer ze realiseren dat het virus niet hun enige, of ergste, probleem is.
eindelijk heb ik het boek gelezen! ik had niet verwacht dat ik dit zou zeggen maar: ik wou niet eens dat dit boek zou eindigen! Ik ben denk ik een van de weinige die het geweldig vond hoe dik dit boek is.
Door de dikte van het boek komt de achtergrond van alle mensen waar je over leest zo goed naar voren. King nam zeker zijn tijd met alle details en het uitleggen van het verhaal en dat is de reden waarom ik van dit boek hou.
Je krijgt echt alle details mee. Je leest hoe het virus uitbreekt en waar het eerst terecht komt. Je lees hoe snel het virus zich verspreid en wat het doet voor verschillende mensen.
King laat heel goed zien wat mensen doen in een situatie zoals deze. Sommige mensen nemen een leidersrol op zich en sommige willen juist alleen zijn. Sommige mensen willen er gewoon het beste van maken terwijl sommige mensen de stress niet aankunnen en niet willen denken over de toekomst.
Het enige ding wat ik niet leuk vind aan het boek is het magie gedeelte. ik hou zelf totaal niet van echte fantasie gedeeltes en dat kwam in dit boek soms wel voor, zonder enige spoilers te geven. Ik zou het leuker vinden om te lezen hoe de mensen een nieuwe community proberen te maken en hoe het zat met alle dromen.
Oh en ik had de editie waar de illustraties in zitten, daar ben ik helemaal verliefd op geworden.