moeder met een handleiding en zoon met persoonlijke groei

Marijn Schepers Marijn Schepers
16 mrt 2021

Raaf zijn moeder is een moeder met een handleiding. Gelukkig weet Raaf precies hoe deze handleiding eruit ziet. Hij weet waar hij moet zoeken als ze weer eens weggelopen is, hij weet precies wat hij moet doen als ze weer eens een man meeneemt naar huis of wat hij moet zeggen als zijn moeder verdrietig is. ⠀

Raaf is een verhaal waar je echt door heen vliegt, zo snel is het boek. Het geeft ons een super realistische kijk op een moeder en zoon relatie die (hopelijk) niet vaak voorkomt. Het is een relatie waar Raaf de volwassene is, hij weet niet anders en maakt er op zijn eigen manier wat van. Zal Raaf ooit loskomen van zijn moeder? ⠀

Wat ik heel jammer vind aan dit boek is dat het vooral veel kleine verhalen zijn waardoor ik de diepgang soms mis. Het verhaal zelf heeft niet echt een begin, middel en einde en dat hebben de kleinere verhalen ook niet. ⠀
Toch is de ontwikkeling van Raaf heel gaaf om mee te maken. Je leest in het begin over een jonge Raaf die meegaat met de stroom maar hoe vaker dingen gebeuren die eigenlijk niet door de beugel kunnen, hoe meer Raaf ontwikkelt en een eigen stem krijgt. ⠀

Dit is niet helemaal mijn boek, ik had er een ander idee bij denk ik. Toch is het echt geen slecht boek, als je meer van de poëtische boeken houdt is dit een giga aanrader! ⠀
oh en alleen om de omslag en titelpagina wil je dit boek al in je kast hebben staan!

Meer recensies van Marijn Schepers