Spannend en mysterieus
‘Niets is ooit’ is een heruitgave van de eerste thriller van Toni Coppers die ooit verscheen. De eerste druk van dit boek verscheen in 2008. Intussen is Toni Coppers uitgegroeid tot de meest bekroonde Vlaamse thrillerauteur.
‘Niets is ooit’ speelt zich af in Brussel. Hoofdinspecteur Liese Meerhout maakt deel uit van de Cel Kunstcriminaliteit. Een jonge conservator wordt vermoord in het depot van een museum Als er een tweede moord gepleegd wordt in het kunstmilieu doet de Cel Moordzaken beroep op Liese om hen bij te staan. De vader van Simon de Vere baatte een antiekzaak uit. Na zijn onverwacht overlijden wordt Simon bedreigd. Hij had weinig contact met zijn vader en heeft geen idee wat er allemaal speelt. Stilaan groeien Liese en Simon naar elkaar toe. En dan blijken de moorden en bedreigingen ook verband te houden met elkaar.
Ik las dit eerste boek van Toni Coppers met andere ogen dan ik zou gedaan hebben als dit het eerste boek was dat ik las van deze schrijver. Ik kende het personage Liese Meerhout al een tijdje en keek nu uit naar het moment dat Coppers haar introduceerde in dit verhaal. Het voelde echt wel goed aan om samen terug te gaan in de tijd.
Net zoals in zijn latere boeken wordt er in ‘Niets is ooit’ niet enkel aandacht gegeven aan de misdaden op zich. Ook het menselijke aspect speelt een belangrijke rol in de boeken van Toni Coppers. Naar mijn persoonlijke mening is dat een aspect dat de lezer nog meer geboeid houdt.
Het hoofdpersonage Liese Meerhout wordt neergezet met voldoende diepgang waardoor je je meer betrokken voelt bij het verhaal. Door de beeldende beschrijvingen van Brussel kreeg ik het idee aspecten van onze hoofdstad te leren kennen die tot nu toe voor mij onbekend waren.
Het plot van het boek is ingenieus en geloofwaardig. Door de duidelijke schrijfstijl leest het verhaal vlot en is het goed te volgen.
Op mijn ‘nog-te-lezen’-stapel ligt het tweede boek ‘Engel’ uit deze serie al klaar. En tegelijkertijd kijk ik uit naar de meest recente avonturen van Liese Meerhout.