Een openhartig en krachtig verhaal dat je weet te raken

Marte (boekzen) Marte (boekzen)
14 mrt 2023

In dit boek vertelt Remona de Hond-Fransen haar verhaal over haar nieuwe leven zonder haar man Marc. Het boek is verdeeld in acht delen die telkens over een bepaalde periode gaan. Deel een beschrijft de intense laatste week van Marc, gevolgd door Remona’s levensverhaal. Daarna volgt de ontdekking van de blaaskanker, de periode direct na zijn overlijden en dan het eerste jaar en vervolgens het tweede jaar.

Ik heb altijd veel bewondering gehad voor Marc de Hond en de manier waarop hij in het leven stond. Na het lezen van dit boek kan ik zeggen dat ik net zoveel bewondering voor Remona voel. Uit haar verhaal spreekt zoveel liefde voor Marc, ook zoveel verdriet maar tegelijkertijd ook veel kracht. Ondanks alles blijft ze plannen maken, gaat ze door terwijl ze ook het rouwproces volledig en op haar manier wil doormaken. Ik vind de gesprekken met hun kinderen heel ontroerend. Remona kiest haar woorden zeer zorgvuldig en geeft hun alle ruimte om het te verwerken. Livia begrijpt het en is vrij open over haar gevoelens, maar James snapt nog niet dat zijn vader overleden is. Heel openhartig vertelt Remona over alles wat ze voor het eerst zonder Marc doet en de keuzes die ze nu alleen moet maken. Verdriet en vreugde mogen naast elkaar bestaan en ze geeft aan dat het de ene periode beter gaat dan de andere. Ze heeft hiermee een openhartig en krachtig verhaal neergezet dat mij absoluut geraakt heeft.

Meer recensies van Marte (boekzen)