Fijne feelgood met een perfecte balans tussen verrassingen, drama en passie
Madelein Kersebooms ‘Noodlanding’ is het tweede boek van de vlucht-serie over drie vriendinnen. Het gaat deze keer over de stoere copiloot Roxan die werken bij de blauwe zwaan als een levensstijl ziet, nog meer dan een passie. Maar dat verandert wanneer ze totaal onverwacht in haar eentje een Boeing 777 aan de grond moet zetten. Had ze eerst haar leven perfect op orde, nu lijkt ze alle controle te verliezen.
Hoofdpersonage Roxan is een sterke en onafhankelijke vrouw, maar er gaat veel mis en ze vlucht weg in het uitgaansleven met alles erop en eraan. Telkens wanneer je denkt wat heftig, kan het nog erger. Roxan biedt graag de helpende hand vooral aan haar broer, maar nu heeft ze de steun van anderen nodig. Haar vriendinnen Esmee en Yara willen haar graag helpen, maar Roxan weet niet meer wie ze vertrouwen kan. Ook voelt ze zich erg aangetrokken tot een van de bijpersonages, maar dat lijkt een hopeloze zaak te zijn. Het verhaal is in de ik-vorm geschreven en je kunt goed meevoelen met Roxan, al zul je haar ook af en toe door elkaar willen schudden. Gaat het haar lukken om zich open te stellen en hulp te aanvaarden?
“Een verpletterend verantwoordelijkheidsgevoel dreunt op mijn schouders en weegt zo zwaar dat ik bang ben dat het mijn botten zal verbrijzelen.”
‘Noodlanding’ is een verhaal vol verrassingen, drama en passie. Dit alles is precies in balans, daardoor is het een fijn en meeslepend verhaal. Het biedt weer een interessant inkijkje in het werken in de luchtvaart. Je kunt dit boek alleen lezen, maar het is leuker om ook het eerste deel te lezen waarin het over Esmee gaat, dan begrijp je beter wat er in haar leven speelt. De schrijfstijl van Madelein Kerseboom is vlot en boeiend vanaf de vragen oproepende proloog tot aan het fijne slot. Een verhaal over vriendschap, liefde, familiebanden, een dieptepunt, schuldgevoelens, hulp vragen en krijgen, vertrouwen en opnieuw beginnen. Dit is een zalige feelgood en ik ben nu al benieuwd naar deel drie over Yara.