Fijne, zomerse feelgood
Recensie: Susan Mallery - Beach vibes
Beth runt met liefde haar broodjeszaak in Malibu en geniet van de hechte band met haar broer Rick, een toegewijde chirurg. Als hij een relatie krijgt met haar beste vriendin Jana en diens knappe broer Teddy haar hart sneller laat kloppen, lijkt haar geluk compleet. Maar een schokkend geheim zet alles op losse schroeven en dwingt Beth tot een pijnlijke keuze.
Beth, een 38-jarige onderneemster, staat open voor een nieuw begin na haar scheiding en gaat er voorzichtig weer op uit. Zo ontmoet ze Jana, met wie het meteen klikt. Jana heeft een vierjarige dochter en een lieve broer, Teddy, die weduwnaar is en drie kinderen heeft. En dan is er nog Rick – Beths broer – een bijpersonage dat veel invloed uitoefent op het verhaal. De onderlinge relaties zijn heerlijk ingewikkeld en dat maakt het boeiend.
‘Beach vibes’ gaat over familiebanden, vriendschap, liefde, verlies en opnieuw beginnen. De nadruk ligt vooral op hoe mensen met elkaar omgaan en hoe ze zichzelf opnieuw uitvinden. Iemand écht zien zoals hij is, blijkt soms pijnlijk. En het maken van moeilijke keuzes hoort daar ook bij.
Susan Mallery schrijft vlot en met veel gevoel. De sfeer is warm, de personages en hun omgeving komen tot leven – je waant je echt even in Malibu. De setting met het broodjeshuis en de bijzondere sandwiches geeft een leuke twist. Daarnaast zijn er nog verrassende vrienden zoals Kai en Dex en een heel lieve tante.
Het verhaal had van mij iets compacter gemogen – het kabbelt soms net iets te lang door, terwijl de kern al duidelijk is. Maar de zoektocht van zowel Beth als Jana, en het onverwachte dilemma dat daarbij komt kijken, maken dit een vermakelijke, zomerse feelgood. Perfect voor op het strand of in de tuin met een ijskoffie in de hand.