Advertentie
    Merel Hebban Recensent

Liliath komt na meer dan honderd jaar uit haar crypte. Haar doel is om weer herenigd te worden met haar geliefde engel Palleniel. Om dit te bereiken heeft ze echter hulp nodig. In het bijzonder van vier jonge mensen: Simeon, Henri, Agnez en Dorotea. De vier zijn heel verschillend, maar hebben gemeen dat ze alle vier pionnen zijn in de plannen van Liliath. Nietsvermoedend kruisen hun wegen elkaar. Zonder dat ze het weten, zullen ze op missie gaan voor Liliath.

Angel mage heeft verschillende originele elementen. Zo wordt magie meestal als iets bijzonders ervaren in boeken, maar in deze wereld is magie heel vanzelfsprekend. Dat voelt verfrissend aan. Ook zijn de engelen niet zoals je zou verwachten. Het zijn geen krachtige wezens, maar onderdanige slaven van de mensen, die de engelen met magie voor hun karretje spannen. Tenslotte is het verhaal geïnspireerd door het verhaal van de drie musketiers. Sommige verwijzingen zijn heel duidelijk, zoals namen als Rochefort die letterlijk overgenomen zijn. Andere verwijzingen zijn subtieler. Het is leuk om alle verwijzingen te proberen te ontdekken en deze verwijzingen geven ook een extra lading aan het verhaal van Angel mage.

Ondanks deze originele elementen komt het verhaal niet echt van de grond. De uitwerking laat helaas wat te wensen over. Het begin is erg verwarrend en daardoor duurt het lang voor het verhaal goed te volgen, en daardoor prettig te lezen, is. De personages blijven op de vlakte en als lezer zul je je niet betrokken gaan voelen. Het verhaal voelt daardoor wat afstandelijk aan. De achtergrond van Liliath ontbreekt geheel. Haar liefde voor Palleniel is een gegeven, maar wordt nergens beschreven of uitgelegd, waardoor het erg lastig is om haar hierin serieus te nemen.

Angel mage heeft dus veel potentie, maar maakt de verwachtingen helaas niet waar. Door een verwarrende start en onvoldoende uitgewerkte personages komt het verhaal niet helemaal goed uit de verf. Jammer, want de originele ideeën hadden voor een zeer boeiend verhaal kunnen zorgen.

Reacties op: Originele ideeën zijn onvoldoende uitgewerkt

17
Angel Mage - Garth Nix
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker