Klein en prachtig

Moontje Moontje
21 mrt 2021

Yessss…ik kan het enthousiasme van de boekhandel delen!!!! Deze roman heb ik gekregen met Kerstmis en daar ben ik heel blij mee. Ik had bedacht om ‘t in één keer uit te lezen. Dat is ook gelukt en daarom heb ik er waarschijnlijk extra van genoten. Een échte aanrader!
Op de cover van Het lichtschip staat een geitenbokje. Dáár kan ik niet zo enthousiast over zijn. Ik hou niet van afbeeldingen van dieren, maarrrrrr…net als bij de prachtige roman De vlucht kijk ik hier nu heel anders tegenaan en dat vind ik leuk. Dus eigenlijk heel goed bedacht door de uitgeverij!

Het is geen dikke roman. Het is geen spannende page-turner en het is geen moeilijk verhaal.

Wat dan wel??? Het lichtschip is een klein en ó zo prachtig verhaal van een aantal bemanningsleden op een schip en niet te vergeten een heel bijzonder bokje. Mathijs schrijft heel fijn en toegankelijk. Op zoek naar diepgang? In dat geval zou ik niet twijfelen, want dit verhaal heeft meerdere lagen en bleef bij mij nog lang in mijn gedachten. Ik voelde, beleefde en ervaarde…dussss…zéker niet het laatste boek wat ik van deze auteur heb gelezen!

Meer recensies van Moontje