Advertentie

Martijn Adelmund - De Wolffs Bestiarium

Anton werkt in een universiteitsbibliotheek. Hij neemt je mee naar zijn wereld. Je leert vanalles over het werken in een bibliotheek van vandaag de dag. In zijn bibliotheek digitaliseren ze veel boeken. Anton heeft een aparte kijk op de wereld. Hij maakt vergelijkingen met bijvoorbeeld een aquarium, die je zelf nooit zou maken. Maar zoals hij het uitlegt, klinkt het erg aannemelijk. Hij krijgt een aantal tekeningen van zijn goede vriend in handen. Hij vindt de tekeningen mooi en apart. Hij besluit om er een bestuarium van te maken. Alles wat hij toevoegt, lees je meteen mee, naast zijn persoonlijke verhaal. Hij geeft commentaar op de wezens, met een soms zeer humorvolle kijk op de tekeningen. Dat je moet lachen, kan ikmje garanderen! Maar dit bestiarium samenstellen, blijkt lepvensgevaarlijk te zijn. Dus hij komt in benauwde situaties terecht. Boekdrukkers met geheimen, liefde en duisternis.
Het boek zit psychologisch ijzersterk in elkaar. Als lezer weet je ook niet welke kant het op gaat en dat is echt een verrassing. Het plot is zeer knap bedacht. De schrijfstijl is luchtig en je leert er ook nog wat van. Maar dat kan de auteur in al zijn boeken goed. Hij zorgt er altijd voor dat je er wat van leert. Dat hoort bij zijn verhalen.
De illustraties stelen daarbovenop, echt de show. Ze zijn echt prachtig en gedetailleerd. Daar kun je uren naar kijken. Dus ook al leest het boek erg vlot, je blijft kijken naar de illustraties…. waardoor je toch uren langer geniet van het boek. En als het boek uit is, laten de illustraties je nog niet los. Dus blijf je er in kijken en nieuwe dingen ontdekken.
Het is spannend, mysterieus, herkenbaar en op sommige momenten echt heel erg grappig. Om al deze elementen tot een goede mix te kunnen maken, daar moet je echt een goede auteur voor zijn. En dat is hij!
Er staan ook een paar recepten in. Een leuke geheime taal, waarbij je kunt puzzelen. En een aantal gedichten. Alles samen maakt het boek compleet. Echt super mooi vormgegeven! Een pareltje in de boekenkast!
Ik geef het boek 5*****.

Reacties op: Geweldig

2
DeWolffs bestiarium - Martijn J. Adelmund
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50
E-book prijsvergelijker