Zusterliefde

NatasjaLeest NatasjaLeest
16 mrt 2023

⭐️⭐️⭐️,5 of  7 uit 10

Namens Love to Read en Ambo-anthos mocht ik deze vooruitlezen.

Tijdens haar jeugd bracht Yella de zomervakantie door in Bergen. Tijdens de vakanties waren zij en haar zussen altijd samen. Maar was dat wel zo?

Twintig jaar geleden is hun vader in Bergen, tijdens een storm overleden. Nu nodigt haar moeder iedereen uit om over twee weken naar Bergen te komen. De dochters vragen zich allevier af waarom ze naar Bergen moeten. De verhouding met hun moeder is namelijk vrij kil. Alleen voor de oudste dochter Doro, een succesvolle ontwerpster, maakt ze tijd vrij voor premières.

Het boek wordt voornamelijk beschreven vanuit Yella, de tweede dochter. Die haar hele jeugd opkeek naar haar drie jaar oudere zus, Doro. Sommige hoofdstukken worden beschreven vanuit Amelie. Het jongste zusje. Het boek gaat over rouw, liefde, familie en hoe de manier waarop je jezelf ziet, bepaalt hoe je in bepaalde situaties reageert. Maar ook dat iemand anders andere herinneringen heeft van hetzelfde moment  Daarnaast lees je hoe iedereen op zo'n traumatische ervaring,  verlies van vader, reageert.

Monika Peetz, is een Duitse auteur die in Nederland woont. Het boek is vertaald uit het Duits en soms is dat te merken aan de zinsopbouw. Nadat ik het boek uit had  bleef ik in mijn hoofd nog bezig met de zussen.

Meer recensies van NatasjaLeest