Liefde voor boeken!

NatasjaLeest 06 november 2025
Het verrast me steeds weer hoe zelfstandig de vrouwen waren aan het begin van vorige eeuw.

Oxford 1901

Lilian Delaney werkt als leerling boekbinder bij Dhr. John Caxton. Hij laat haar steeds meer vrij in het kiezen van de boekomslagen. Dit wordt ook bekend bij zijn klanten en Lilian wordt gevraagd naar Dr. Ashburn te gaan. Dr. Ashburn wil graag een boekomslag voor een boek van zijn vrouw. Lilian stuit op een verbrand boek mee waar Dr. Ashburn niets mee wil doen. In dit boek vindt Lilian een brief van vijftig jaar geleden. De brief laat haar niet meer los en ze gaat op onderzoek uit. Helaas komt iemand erachter dat zij het boek heeft en deze persoon dwingt haar om op zoek te gaan naar de resterende  boeken.

Het boek wordt beschreven vanuit Lilian, een ijverige leerling die aan Dhr, Claxton een goede werkgever heeft. De verhouding met haar vader is niet erg liefdevol, maar toch kunnen ze niet zonder elkaar. Op het moment dat Lilian besluit het mysterie van de boeken los te laten, wordt ze gedwongen verder te gaan met de zoektocht. Hierdoor moet ze liegen tegen de mensen die haar lief zijn, kunnen ze haar vergeven? En kan ze de boeken vinden voordat de dreigementen uitgevoerd worden?

In dit boek gaat het over een zoektocht van een jonge vrouw, een zoektocht naar boeken maar ook naar zichzelf. Door de reizen en ontberingen leert Lilian zichzelf beter kennen en kan ze ook haar wensen voor de toekomst voor zich zien. Hierdoor is ze zich bewuster van de gevolgen van haar keuzes. Het boek gaat over doorzetten, liefde, verraad, familie, maar ook over ontmoetingen met onbekenden die zich voor je inzetten. In diit boek wordt duidelijk hoeveel liefde Lilian voor boeken heeft, iets dat ze gemeen heeft met veel mensen die ze onderweg tegenkomt. Daarnaast leer je hoe een boekomslag aan het begin van vorige eeuw gemaakt werd, heel interessant om te lezen.

Quotes:

Was het zo romantisch en gevaarlijk geweest als de rest van de pagina’s suggereerden?

Maar het touwtje waaraan het zwaard boven mijn hoofd hing, dat mijn ondergang inhield, begon te rafelen.

Dat is ware liefde: het hart achter de fout zien en toch van hem blijven houden.

Meer recensies van NatasjaLeest

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.