Voor iedereen die van Feelgood houdt.
Charlotte heeft een moeilijke jeugd achter de rug en dat is de reden dat ze maar weinig mensen vertrouwt. Daarnaast heeft het haar onzeker gemaakt over haar eigen kunnen. Op haar werk moet ze op haar tenen lopen en zich continu indekken, zodat ze alle communicatie zwart op wit heeft. Als ze zich naar een sollicitatiegesprek haast, valt ze en wordt ze geholpen door een man. Ze kan hem niet meer uit haar hoofd zetten en gaat op zoek naar haar “redder”.
Nick komt uit een zorgzaam, liefdevol gezin en vraagt zijn moeder soms om raad als hij er zelf niet uitkomt. Hij woont al een jaar samen met Sophie, een arts die in hetzelfde ziekenhuis werkt als hij. Hij blijft samen met zijn moeder in de buurt van het ziekenhuis logeren zodat ze sneller bij zijn vader kunnen zijn. Sophie is niet blij dat hij niet naar huis is gekomen, zodat ze afscheid kunnen nemen voordat zij een week weg is voor haar werk. Is zijn relatie eigenlijk wel zo goed als hij denkt en hoe denken de mensen om hem heen over Sophie?
In het boek volgen we Charlotte en Nick afwisselend en de hoofdstukken van de een gaan verder waar het hoofdstuk van de ander eindigt. Hierdoor lezen we het verhaal in chronologische volgorde. Zal Charlotte iemand in haar wereld toe kunnen laten? En zal ze haar redder vinden?
Ik vond de vriendschap en liefde van Mila en Claire voor Charlotte en andersom hartverwarmend. Ik had medelijden met Charlotte op het feest voor haar dertigste verjaardag. Bij Nick proefde je echt de warmte en liefde binnen het gezin. En de vriendschap tussen de mannen die hij al vanaf zijn jonge jaren kende, was mooi. Mooi om te zien hoe ze samen ouder werden en in andere fases van hun leven toch bij elkaar bleven komen.
Het boek gaat over vertrouwen, vriendschap, verlies, onzekerheid en Liefde. Olivia heeft de personages mooi uitgewerkt. Hier en daar ging het verhaal ineens iets te snel, maar dit boek is een aanrader voor iedereen van feelgood houdt.
Quotes:
Er zijn zoveel dingen in het leven die je beschadigen, je moet alleen de tijd krijgen om te helen.
Het gevoel dat ik waardeloos was en bij niemand op de eerste plaats kwam, heeft mij jarenlang geteisterd.
Ze heeft ook altijd over iedereen een oordeel klaar zonder de moeite te nemen om iemand echt te leren kennen.
Er zijn voor elkaar, je hart kunnen luchten, open en eerlijk zijn tegen elkaar, voelen dat je ertoe doet, gewaardeerd wordt en jezelf mag blijven.
Quotes: