Een prachtig verhaal over geheimen en échte vriendschap
Josi-Anne heeft het moeilijk nu haar moeder plotseling overleden is. Gelukkig heeft ze een hechte band met haar vader en een hele fijne vriendinnengroep. Deze vriendinnen, Claire, Erika. Leyla en Sarah, proberen haar zo goed mogelijk te helpen het leven weer op te pakken. Vrijdagavond is vriendinnenavond en ondanks hun verschillende karakters en levenswijze, proberen ze dit vast te houden.
Als ze met haar vader naar de notaris gaat voor de bespreking van het testament van haar moeder, krijgt ze tot haar verrassing te horen dat ze een hoeve geërfd heeft. Als ze er op het werk iets naars gebeurd, “vlucht” ze naar de hoeve. Haar werkgever laat haar een week verlof oppakken om bij te komen. Tijdens deze week komt ze erachter dat haar moeder, met wie ze dacht heel hecht te zijn, geheimen had. Tijdens de zoektocht om deze geheimen op te lossen blijkt hoe sterk de band tussen de vriendinnen is. Regelmatig laten ze alles uit hun handen vallen om Josi-Anne te helpen. Maar wat als er ook geheimen tussen de vriendinnen zijn, overleeft hun vriendschap dit?
Het boek wordt geschreven vanuit Josi-Anne en soms ook vanuit een ander personage. Josi-Anne denkt vaak hardop denkt, wat niet iedereen weet te waarderen. Chari neemt de lezer ook mee in de gedachten die Josi-Anne niet deelt, door al deze gedachten leer je Josi-Anne goed kennen. De verhouding met de vriendinnen wordt ook mooi beschreven. Echte vrienden zijn er voor je als je ze nodig hebt. Om te relativeren, voor je te vechten, plannen te smeden en gewoon er voor je zijn. Het boek bevat vriendschap, humor, liefde, rouwen, verdriet, maar ook mooie interacties tussen Josi-Anne en de andere personages.
Quotes:
De tijd heelt alle wonde, je moet alleen weten welke zalf de wonde nodig heeft.
Je kans op liefde of geluk laten liggen is nooit een goede beslissing.
Wat gepasseerd is, ligt in het verleden en kunnen we niets meer aan veranderen.
Quotes:
De tijd heelt alle wonde, je moet alleen weten welke zalf de wonde nodig heeft.
Je kans op liefde of geluk laten liggen is nooit een goede beslissing.
Wat gepasseerd is, ligt in het verleden en kunnen we niets meer aan veranderen.