Realgood!
Sarah is achttien, net geslaagd voor haar VWO-examen en ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. Eindelijk woont ze op zichzelf en kan ze aan haar studie psychologie beginnen. Ze studeert serieus en heeft een mooi bijbaantje. Tijdens een vriendinnenweekend op Texel leert ze Tobias kennen. Tobias en Sarah voelen een aantrekkingskracht, die Tobias probeert te weerstaan. Tobias is ouder en getrouwd, maar het gevoel wint van het verstand. Er volgt een periode waarin Tobias regelmatig naar Sarah komt, totdat de relatie beëindigd wordt. Na de breuk komt Sarah erachter dat ze zwanger is, Tobias wil niets met de baby te maken hebben. Sarah besluit de baby te houden en richt haar leven zo in dat ze zich alleen met een baby kan redden.
Het boek wordt geschreven vanuit Sarah, die in het begin van het boek net achttien jaar is en aan haar studie gaat beginnen. Angelique heeft haar mooi beschreven, ze start als een rustig meisje dat serieus studeert en een hechte vriendschap heeft met Pien en Molly. Gedurende de relatie met Tobias proberen de vriendinnen haar te ondersteunen, maar geven ze ook aan hoe ze over Tobias denken. Als ze daarna deelt dat ze zwanger is, zien we dat deze vriendschap veel aankan. Gedurende het boek zien we Sarah groeien, het rustige verlegen meisje, wordt opener en socialer. Na een tijd van rouwen om de verbroken relatie kan ze eindelijk een streep onder Tobias zetten. Als ze dan haar leven weer op de rit heeft, duikt Tobias weer op en wil hij contact met zijn dochter. Waarom nu wel?
Angelique heeft een manier van schrijven waardoor de gevoelens van Sarah binnenkomen. Je groeit met haar mee, van tiener naar alleenstaande jonge moeder. Die ondanks alles haar zaakjes goed regelt. Het boek gaat over vriendschap, liefde, afwijzing, acceptatie, familie, doorzettingsvermogen en voor jezelf opkomen.
Als je houdt van een realgood dan zit je met dit boek goed!
Quotes:
Het was haar droom om psychologe te worden en dan het liefst voor kinderen die een trauma hebben opgelopen.
Je zult de liefste moeder zijn, op de mijne na, dan die er bestaat.
Durf eens een aanbod zonder gemaar te accepteren.
Als je houdt van een realgood dan zit je met dit boek goed!
Quotes:
Je zult de liefste moeder zijn, op de mijne na, dan die er bestaat.
Durf eens een aanbod zonder gemaar te accepteren.