Topdebuut!
Aurora, groeit op in het landhuis bij Dhr. En Mevrouw Bradwell. Haar vader is al voor haar geboorte overleden en haar moeder toen ze net één jaar was. Het enige wat ze nog van haar moeder heeft zijn: een ketting, een foto waar ze samen met haar moeder opstaat en een brief waarin haar moeder aangeeft dat Dhr. en Mevrouw Bradwell familie zijn. Als het schip van Dhr. Bradwell vergaat, verandert het leven van Aurora. Ze gaat op zoek naar het graf van haar moeder en komt terecht op Dunvar Academy. Het blijkt dat haar moeder hier ook lessen gevolgd heeft. Wel zijn er eisen waaraan je moet voldoen. Zou Aurora het eerste jaar halen en wie zit er achter de verdwijning van twee scholieren?
Het boek wordt geschreven vanuit de belevenissen van de zestienjarige Aurora. De beeldende schrijfstijl van K.C. trok me meteen in het boek. Ik kon de scenes voor me zien, iedere keer als ik naar de slaapzaal ging, zag ik Cordelia. De gaves van de scholieren en professoren maakten me jaloers. En de struggels van Aurora en wat het met haar doet worden zo mooi beschreven dat ik echt met haar meeleefde. Het boek behandelt vriendschap, familie, wraak, rouwen, vertrouwen en niet opgeven.
Op het einde dacht ik oei, een open einde? Maar het goede nieuws is dat er nog twee delen volgen! Die ga ik zeker lezen.