Een sprookjesachtig avontuur

Nienke Hutten Nienke Hutten
24 apr 2021

Lang verhaal kort: dit was echt niet mijn boek.

Samenvatting verhaal
De onvruchtbare Sieglinde wordt als dienstmeisje naar het kasteel van Nebelenburg gestuurd om daar te zorgen voor de graaf, die na jaren eindelijk is teruggekeerd. Gedurende haar verblijf gebeuren er allemaal rare dingen in het kasteel en komt ze erachter dat de mens niet het enige wezen is dat op de aarde huisvest. Na een lang geworstel met de bewoners en bezoekers en met behulp van de Ravenman komt ze achter de waarheid en wil ze de toekomstige gebeurtenissen koste wat het kost tegenhouden...

Schrijfstijl
Deze schrijfstijl was niet zo voor mij. Er waren redelijk wat grammaticale- en typfouten te vinden in het verhaal en dat hinderde nogal met lezen. Ook was er veel afwisseling tussen 'ouderwets' en 'modern' taalgebruik, waardoor ik steeds moest schakelen.

Plot
Het begin van het boek was erg interessant en veelbelovend: uitleg over het dorpje, introductie van de karakters en achtergrond over de graaf. Echter, na een aantal hoofdstukken werd Sieglinde naar het kasteel gestuurd en vanaf dat moment werd het verhaal een kleine chaos. In het begin zorgde Sieglinde's onwetendheid over de situatie voor spanning en mysterie, maar later volgden verschillende gebeurtenissen die geen verband met elkaar leken te houden en dat zorgde bij mij vooral voor verwarring. De verhaallijn van de Ravenman en de opdrachten vond ik, daarentegen, interessant en vermakelijk.

Conclusie:
Het boek is vrij chaotisch en de gebeurtenissen lijken weinig aanleiding of doel te hebben. Ik hou heel erg van een goed fantasy/sprookjes-verhaal, maar deze was niks voor mij. Ik hoop dat andere lezers er veel plezier van kunnen hebben en even lekker kunnen wegzinken in het verhaal!

Meer recensies van Nienke Hutten