Een sprookjesachtig verhaal

NinavdHeijden NinavdHeijden
8 mrt 2020

Allereerst wil ik even benadrukken hoe prachtig deze cover wel niet is! De elementen op de cover passen ook ontzettend goed bij het verhaal en geven het geheel een sprookjesachtig gevoel. Na het lezen van de synopsis verwachtte ik een sprookjesachtig verhaal met originele fantasy elementen. Ik was erg benieuwd naar de verhalen en ideeën rondom het vervloekte woud en welke geheimen uit het verleden hiermee te maken hadden. Wat is er zoveel jaar geleden gebeurd?

Gelukkig stelde het verhaal zelf me niet teleur na de grote verwachtingen die ik had opgebouwd door de cover en synopsis. De schrijfstijl van Ashley Poston leest erg prettig weg wat ervoor zorgde dat ik meteen vanaf het begin in het verhaal meegesleept werd. Ik leefde elke seconde en zin mee met de zoektocht van Cerys, Vos en Beer naar de mysterieuze verdwenen stad diep in het donkere woud. Ik vond het ook erg fijn dat de spannende momenten in het verhaal vlot beschreven waren waardoor je precies lang genoeg de spanning voelde en daarna gelukkig toch snel weer opgelucht adem kon halen.

Hiernaast hebben de personages in dit boek ieder hun eigen krachtige persoonlijkheid, ideeën en gevoelens. Cerys veranderd gedurende het verhaal van een meisje dat zich graag in haar eigen veilige omgeving bevind en niet te veel risico's neemt naar een vrouw die haar lot in eigen handen durft te nemen en het avontuur met moed aangaat. Zoals de schrijfster prachtig omschrijft ''Jij bent tussen de beesten en wilde rozen door getrokken, en het diepe hart leidde je helemaal naar Voryn.'' De dieren vos en beer vormen een trouw reisgezelschap waar Cerys op kan bouwen en door beschermt wordt. Ze voelen haar gevoelens goed aan en steunen haar wanneer ze het het hardste nodig heeft.

Bovendien vond ik het erg leuk en verfrissend dat Ashley Poston niet alleen de bekende elementen van YA boeken verwerkt in het verhaal maar ook met een verrassende twist komt. De fantasierijke woudvloek en de dierlijke reisgenoten van Cerys maakten dit boek namelijk tot een erg origineel verhaal.

Kortom, Tussen de beesten en wilde rozen is een verhaal dat heerlijk snel wegleest, leuke verfrissende elementen en krachtige personages bevat. Ook deze keer heeft Ashley Poston ons verrast met een heerlijk fantasierijk en origineel verhaal dat vele lezers in het diepste van hun hart zullen sluiten en dat zichtbaar zal zijn tot helemaal tussen de beesten en wilde rozen door.

Meer recensies van NinavdHeijden