Advertentie

Sebastiaan Bergman houdt zich tegenwoordig bezig met het schrijven van boeken. Als forensisch psycholoog werkte hij bij de Nationale Politie in Zweden en heeft daar veel zaken, met voldoende elementen voor zijn boeken, meegemaakt.

Zijn dochter Vanja, die bij politie in Uppsala werkzaam is, wordt betrokken bij het onderzoek naar de dader van een aantal geweldsdelicten. Zij is dan not amused, wanneer haar chef haar vader eveneens bij dat onderzoek betrekt. Omdat Sebastiaan psycholoog is wordt aan hem gevraagd om een daderprofiel op te stellen. Dat Sebastiaan bij zijn collega’s niet geliefd is, blijkt wel als er tegen hem wordt gezegd dat alle ellende die hij in zijn leven heeft gehad, hem geen vrijbrief geeft om zo met mensen om te gaan. Het omgaan met mensen is immers niet de sterkste kant van Bergman.

Vanja en Sebastiaan leven op gespannen voet. Vanuit Vanja haar standpunt gezien niet onterecht. Vanja heeft veel redenen om zich voor haar vader te moeten schamen.
Maar Vanja is niet de enige die niet blij is met Sebastiaan in het team. Ook de overige rechercheurs zien Bastiaan liever gaan dan komen. En helemaal als een update van een daderprofiel uitblijft. Rechercheurs troeven elkaar af en buitelen over elkaar. Dat komt de oplossing van de zaak niet ten goede.

HET OORDEEL (2019), van de auteurs HJORTH & ROSENFELDT, is chaotisch geschreven en daardoor lastig te volgen. Het bevat veel storende elementen. Het veelvuldig vermelden dat Sebastiaan Bergman zijn geslachtsdeel in zijn broek moet houden is ook geen toegevoegde waarde voor het verhaal. Integendeel. Een kop of staart is aan het verhaal niet te ontdekken. Vaak de neiging gekregen om het boek weg te leggen. Toch maar uit nieuwsgierigheid uitgelezen.

Reacties op: Niet de moeite waard.

495
Het oordeel - Hjorth Rosenfeldt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker