Wel zware kost..
Had ik al lang staan, nu gelezen nav de ervaring met “machten der duisternis”. In het Engels, wat meestal geen problemen geeft maar deze schrijver weet een Engels te gebruiken (in stijl en gebruik van ook voor mij onbekende woorden) dat lezing van deze bijna 400 bladzijden een flinke dosis concentratie en inspanning vraagt. Weer een wonderlijk verhaal over 2 families met wortels in Wales, Engeland en Rusland met Joodse, christelijke en atheïstische grondslag van wie hij de wederwaardigheden beschrijft tussen pak hem beet 1910 en 1970. Aanstekelijk te volgen voor wie de plot duidelijk is; het is immers geen makkelijk boek. De schrijver gebruikt ook nogal wat Keltische, Welshe, Russische en Hebreeuwse woorden zonder vertaling. Met het “Iron” wordt het aloude zwaard Excalibur bedoeld, dat door een der hoofdpersonen opgespoord wordt, in handen valt van Welshe onafhankelijkheidsstrijders om uiteindelijk in een meer te verdwijnen. Voor de goede verstaander. Ik vind het bijzonder lezen maar denk dat velen dit werk te ingewikkeld zullen vinden.