Duister, verslavend en totaal over the top maar ik kon niet stoppen
Soms lees je een boek en stel je jezelf achteraf toch een paar vragen. Den of Vipers van K.A. Knight is er zo eentje. Terwijl ik door de pagina’s vloog, vroeg ik me ergens wel af of dit nog helemaal gezond was, maar tegelijk kon ik gewoon niet stoppen met lezen.
Het verhaal volgt Roxy, die na de dood van haar vader letterlijk wordt verkocht om een schuld af te lossen. Ze belandt in handen van de Vipers, een groep gevaarlijke en meedogenloze mannen die hun eigen duistere wereld runnen. Wat begint als een situatie waarin ze geen enkele controle heeft, verandert al snel in een intens en chaotisch spel van macht, aantrekkingskracht en overleven.
De vier mannen, elk met hun eigen persoonlijkheid en duistere randje, zorgen voor een constante spanning. Hun relatie met Roxy is allesbehalve normaal en balanceert continu op de grens van gevaar en aantrekkingskracht. Het verhaal zit vol extreme situaties, geweld en expliciete scènes die duidelijk maken dat dit geen standaard romance is.
En toch werkte het voor mij. Dit is zo’n boek dat volledig over the top gaat en zich daar ook totaal niet voor excuseert. Het probeert niet realistisch of verfijnd te zijn, het wil gewoon entertainen en dat doet het verrassend goed. Ik heb het echt verslonden.
Is het een boek dat je moet lezen voor diepgang of een sterk uitgewerkt plot? Absoluut niet. Maar als je houdt van dark romance en niet terugdeinst voor heftige thema’s, dan is dit precies wat je zoekt.
Ik ga ook gewoon eerlijk zijn: ergens snap ik nu wel de aantrekkingskracht van dit soort verhalen. Misschien moet ik me daar een beetje zorgen over maken, maar tegelijkertijd ben ik ook gewoon benieuwd naar meer. Wie weet ben ik stiekem zelf ook op zoek naar mijn eigen versie van de Vipers.
Den of Vipers is duister, chaotisch en totaal niet voor iedereen, maar voor mij was het een onverwacht verslavende leeservaring.
Mijn beoordeling: een guilty pleasure die ik veel sneller uit had dan ik wil toegeven.