Interessant perspectief dat het verhaal extra diepte geeft
Verwoest me van Tahereh Mafi is zo’n typisch tussenboek binnen een serie, maar wel eentje die echt iets toevoegt aan het geheel. In plaats van het hoofdverhaal verder te zetten, krijgen we hier het perspectief van een ander personage, namelijk Warner.
Waar je hem in de eerdere delen vooral leert kennen als hard, kil en misschien zelfs meedogenloos, laat dit verhaal een compleet andere kant van hem zien. Het speelt zich af rond de gebeurtenissen van het eerste boek en geeft meer inzicht in zijn gedachten en motivaties.
We volgen Warner terwijl hij worstelt met zijn rol binnen het systeem en zijn gevoelens voor Juliette. Wat eerst leek op pure controle en obsessie, krijgt hier meer nuance. Je merkt dat er veel meer achter zijn gedrag zit dan je aanvankelijk zou denken.
Door dit andere perspectief krijgt het verhaal ineens extra lagen. Situaties die eerder vrij zwart wit leken, worden complexer en interessanter. Het zorgt ervoor dat je als lezer anders naar bepaalde gebeurtenissen en personages gaat kijken.
Hoewel het geen volledig nieuw verhaal is, voelt het zeker niet overbodig. Integendeel, het maakt de wereld en de personages rijker en zorgt ervoor dat je nog meer betrokken raakt bij de serie.
Voor mij was dit dan ook een fijne toevoeging. Het leest snel weg en geeft net genoeg nieuwe informatie om je nieuwsgierigheid verder aan te wakkeren.
Ik ben ondertussen helemaal mee in de serie en kan niet wachten om aan de volgende delen te beginnen.