Verslavend en heerlijk wraakgedreven verhaal

Pink_Novelle Pink_Novelle
23 mrt 2026

Soms lees je een boek waar de meningen compleet over verdeeld zijn, en dan vraag je je echt af of iedereen hetzelfde verhaal heeft gelezen. Lieve Debbie van Freida McFadden was voor mij zo’n boek, want ik heb hier echt enorm van genoten.

Het verhaal volgt Debbie die de populaire adviescolumn “Lieve Debbie” schrijft, waarin lezers hun problemen en geheimen met haar delen. Wat begint als ogenschijnlijk onschuldige correspondentie, krijgt al snel een duistere ondertoon wanneer duidelijk wordt dat niet alles is wat het lijkt.

Naarmate de verhalen intenser worden, groeit het gevoel dat er een groter en persoonlijker verhaal achter schuilt. Geheimen komen naar boven en het wordt duidelijk dat sommige verhalen dichter bij Debbie zelf staan dan je in eerste instantie zou denken.

De spanning zit hem vooral in de opbouw en de manier waarop informatie wordt vrijgegeven. Je voelt constant dat er iets broeit onder de oppervlakte en dat alles uiteindelijk zal samenkomen in iets groters.

Wat dit boek voor mij zo sterk maakt, is hoe ongelooflijk verslavend het is. Ik heb het in één zitting uitgelezen en dat zegt eigenlijk al genoeg. Het is zo’n verhaal dat je blijft voortduwen, gewoon omdat je wil weten hoe alles in elkaar zit.

Het hele wraakaspect vond ik ook echt geweldig. Er zit iets enorm bevredigends in hoe het verhaal zich ontvouwt en hoe alles samenkomt. Dit is precies het soort plot waar ik meer van wil lezen.

Ik begrijp dat dit misschien niet voor iedereen werkt, maar voor mij was dit echt een schot in de roos. De typische McFadden formule werkt hier opnieuw perfect en zorgt voor een verhaal dat je gewoon niet kan neerleggen.

Lieve Debbie is spannend, snel en heerlijk meeslepend. Een boek dat je in één ruk uitleest en dat precies doet wat het moet doen.

Mijn beoordeling: een verslavende read die ik met plezier heb opgeslokt.

Meer recensies van Pink_Novelle