Een passioneel vervolg!
‘De prins van Trots‘ pakt het verhaal van Emilia op waar het eerste boek is geëindigd.
Samen met prins Toorn, één van de zeven prinsen van de hel, is ze afgedaald naar de onderwereld in afwachting van de ontmoeting met haar verloofde.
Wat Emilia echter nog niet weet, is dat ze eerst een aantal beproevingen zal moeten doorstaan alvorens het zover is.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de band die is ontstaan tussen haar en Toorn.
Ook dit tweede boek in de Koninkrijk der Zonden serie is geschreven vanuit Emilia.
In het eerste boek hebben we haar en haar achtergrond leren kennen, in dit tweede boek besteedt Kerri Maniscalco aandacht aan haar ontwikkeling.
In dit vervolg wordt Emilia behoorlijk op de proef gesteld, gaat ze op zoek naar zichzelf en de waarheid en zien we dat ze een ontwikkeling doormaakt die haar uiteindelijke keuzes zullen gaan bepalen.
Persoonlijk werd ik hier enorm blij van. Emilia is een interessant personage en in de setting van de Hel lijkt ze op haar plaats te zijn.
Dit heeft ook zeker te maken met de beeldende schrijfstijl van Kerri die er absoluut voor zorgt dat we samen met Emilia en Toorn in de Hel zijn.
Door de ontmoetingen die Emilia heeft met diverse personages, leren we niet alleen meer over prins Toorn en het rijk van de zeven prinsen, maar leren we ook meer over de gebruiken en gewoonten in de onderwereld.
Samen met Emilia ontdekken we dat niet alles is wat het lijkt en dat er veel verschillen zijn met dat wat haar al haar hele leven is verteld.
Emilia is echter nog steeds vastbesloten alle antwoorden te ontfutselen en de moordenaar van haar zus te vinden. Ondanks haar eigen leerprocessen, blijft dit voor haar een belangrijk doel.
De ontstane spanning tussen haar en Toorn in het eerste boek, wordt in dit tweede boek verder uitgewerkt en verdiept. Persoonlijk werd ik ontzettend blij van de passie tussen hen beide en daarnaast de erotische spanning. Die, in dit boek, echt wordt opgebouwd.
In dit tweede boek ontmoeten we ook eindelijk de andere prinsen van de Hel.
Kerri heeft er absoluut voor gezorgd dat hun verschillen duidelijk naar voren komen. Daarnaast hangt er ook een hoop mystiek om hen heen.
Ondanks dat ze aanwezig zijn, had ik echter wel verwacht dat hun rol bij ‘hét’ grote moment van ontmoeting, toch iets groter zou zijn. Wat mij betreft lag hier een kleine gemiste kans.
Qua verhaal an sich, vond ik dit tweede boek absoluut beter en interessanter dan het eerste.
Omdat het begint waar het eerste eindigde, is er al direct een zekere mate van spanning aanwezig. Daarnaast is het interessant om een nieuwe wereld te ontdekken.
Er gebeurt veel in dit verhaal, wat maakt dat je pagina na pagina omslaat. Zelf naderde ik met een bonzend hart het einde van het boek, omdat ik nog geen afscheid wilde nemen.
De vele gebeurtenissen hebben echter wel een keerzijde. Soms lijkt het namelijk alsof Kerri hier en daar een aantal stappen overslaat.
Kerri geeft de lezer soms informatie die uit de lucht lijkt te komen vallen. Emilia maakt soms keuzes, die niet zijn onderbouwd ondanks dat we het verhaal vanuit haar lezen.
Hierdoor raakte ik soms even de verbinding met het verhaal kwijt.
Als lezer worden we verrast met wendingen die je niet ziet aankomen. Enerzijds op een positieve manier, maar anderzijds soms ook out of the blue. Verbanden die bijna niet te leggen zijn.
Persoonlijk vond ik het niet enorm storend, omdat ik zelf echt gericht was op Emilia en Toorn. Maar de uitwerking van het totale plaatje had wat mij betreft wel iets meer aandacht mogen krijgen.
Het einde van dit tweede deel doet mij in ieder geval enorm verlangen naar het derde boek!
Conclusie
Een reisje naar de Hel is voor mij een bucketlist dingetje! En met dit tweede boek ben ik zeker niet teleurgesteld.
Al had ik stiekem toch nog net iets meer van de omgeving willen zien. Zo vaak zijn we niet in de Hel tenslotte!
Qua personages zien we in dit tweede deel een mooie ontwikkeling en de band tussen Emilia en Toorn kreeg behoorlijk wat verdieping. Over de uitwerking en de passie niets te klagen wat mij betreft.
Het verhaal kende wat wendingen die niet allen goed waren uitgewerkt, maar de personages maken veel goed waardoor ik het zelf niet als storend heb ervaren.
Ik vond dit tweede boek zeker beter dan het eerste en ik kan niet wachten tot het derde deel wordt aangekondigd!
In dit tweede boek ontmoeten we ook eindelijk de andere prinsen van de Hel.
Hierdoor raakte ik soms even de verbinding met het verhaal kwijt.
Conclusie