Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wraak is zoet

Priscilla 29 mei 2024
‘Het huis’ vervolgt het verhaal van de familie Caskey.

En ook in dit derde boek maken we weer een tijdsprong van enkele jaren vooruit.

Frances is inmiddels een stuk ouder en ook haar zus heeft de nodige fases achter de rug.

Het verschil tussen hen had echter niet groter kunnen zijn.

Waar Miriam opgroeit bij haar oma Mary-Love, groeit Frances op bij haar ouders. En dat is duidelijk te merken.

In het verhaal krijgen we een fijne recap van de ons inmiddels bekende personages. Waar zijn ze en hoe gaat het met hen?

Michael McDowell doet dit tussen de regels door op een naar mijn mening prettige manier.

Dat Elinor een grote rol heeft in deze serie, was natuurlijk al duidelijk. In dit derde deel treedt zij steeds meer op de voorgrond waarbij zij er niet voor schuwt mensen die haar in de weg staan, op te ruimen..

De verhoudingen binnen de familie staan heel erg op scherp in dit boek. De slechte band tussen Elinor en Mary-Love voert absoluut de boventoon en lijkt tot een climax te komen.

Als lezer heb ik vanaf het eerste boek een band opgebouwd met de personages en in dit deel merkte ik hoe sterk deze connectie inmiddels is.

Bij een aantal gebeurtenissen voelde ik sympathie voor personages en hun acties die ethische kwesties raken.

Zo jubelde ik bij het beëindigen van een aantal levens.

Hiermee werd voor mij pas echt duidelijk hoe goed Michael McDowell in staat is om de lezer mee te nemen in deze familie saga en ondanks het aantal pagina’s, volkomen mee te laten leven met de personages.

Daarnaast gebeurt er ook nog eens enorm veel in dit korte verhaal en zien we de duistere kanten naar boven komen die ik vanaf het eerste boek al voelde aankomen.

Overigens blijft er nog steeds een hoop geheimzinnig, maar je voelt in dit deel zeker de opbouw aan spanning naar de ontknoping.

Met nog drie boeken te gaan verwacht ik echter dat ons geduld wel op de proef zal worden gesteld.

Wat mij betreft is Michael McDowell ook in dit boek geslaagd om de tijdgeest juist weer te geven.

De tijdsprongen vooruit hebben ons in de tijd van de Grote Depressie gebracht en als lezer kon ik mij dankzij zijn wijze van schrijven goed verplaatsen naar die tijd.

Zowel de ontwikkeling in tijd als de ontwikkelingen van de personages waren zichtbaar.

Persoonlijk blijf ik het enorm fascinerend vinden hoe sterk hij de personages heeft neergezet. Absoluut een grote kracht van deze auteur!

Conclusie
‘Het huis’ is denk ik wel mijn favoriete deel tot nu toe.

Het verhaal neemt een nog duisterde wending en hier heb ik oprecht van genoten.

Mijn hart ging sneller slaan van de diverse wendingen en ik kijk enorm uit naar het vervolg.

Dit is echt een serie die niet snel genoeg kan worden uitgegeven.

Bij het eerste boek wist ik het al wel, maar nu werd mij echt goed duidelijk wat een talent Michael McDowell was.

‘Het huis’ gaf mij heerlijke onheilspellende vibes en de wraak was zoet!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Priscilla

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?