Een goede biografie

Priscilla Priscilla
1 mrt 2023

Na de ontvoering van Alfred Heineken en nadat de daders hun straf hadden uitgezeten, veranderde de Amsterdamse onderwereld drastisch.

Vriendschappen werden verbroken, er vonden bedreigingen plaats en mensen werden geliquideerd.

Alles draaide om geld. En 1 persoon te midden van dit alles? Willem Holleeder aka ‘De neus’.

Jarenlang werd hij gezien als de knuffelcrimineel. Er gaat echter een hoop duisternis en waanzin schuil achter deze zo op het eerste oog charmante man.

Jan Meeus neemt ons in dit boek mee naar het leven van Willem Holleeder. Hoe hij opgroeide, de Heineken ontvoering, maar vooral wat er daarna met Willem gebeurde en hoe de uiteindelijke rechtszaak verliep waar hij terecht stond voor het geven van opdrachten voor liquidaties, en waarin zijn zussen en ex tegen hem getuigden.

Dit is absoluut een indrukwekkende biografie van Holleeder welke goed is onderbouwd met feiten. Wat mij betreft ook één van de beste boeken over Willem Holleeder, omdat het een vrij volledig beeld geeft.

Willem Holleeder is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het opdracht geven tot meerdere liquidaties en voor deelneming aan een criminele organisatie die zich bezig hield met deze moorden. Hij zit zijn straf uit in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.

Meer recensies van Priscilla