Advertentie
    Renate Hebban Team

Het bloemenmeisje is het tweede boek wat ik van Anya Niewierra las, na het Dossier was ik gelijk omvergeblazen, en moest en zou ik deze lezen.
In het bloemenmeisje maken we kennis met Nina Fleurie, Nina is een bijzondere vrouw, die een moeilijke jeugd heeft gehad,Ze is gevonden op een berg naast haar dode moeder, maar het ondanks dat toch heeft geschopt tot een zakenvrouw, maar die ook heel veel met geur kan, zo kan ze iemand alleen al herkennen aan geur.
Anya beschrijft dit zo dat je haast ook een beetje jaloers wordt omdat je dat zelf niet kan.
Als op een dag blijkt dat Nina er een van een tweeling is en dan ook haar tweelingzus Thea verdwijnt dan laat Nina alles vallen om dit op te lossen, ook komt ze achter allerlei geheimen.

Het verhaal zit erg goed in elkaar, normaal gesproken zou je zeggen zoveel heftige dingen kunnen niet bij 1 persoon gebeuren, maar het is Niewierra gelukt om dit geloofwaardig te houden, je blijft geboeid om te lezen wat er nu allemaal gebeurd is.
Ze triggert je om verder te lezen, zet je ook continu op het verkeerde been.
Het verhaal neemt je mee naar de Ardennen, Limburg dus je krijgt er ook een beetje een vakantiegevoel van tijdens het lezen, want het wordt allemaal zo beschreven dat het net is of je er allemaal zelf bij bent, maar dat je zeker een beeld krijgt van hoe het eruit ziet.

Het boek zit vol met personages, je schrikt bij het openslaan van het boek wel van de enorme lijst met personages die in het boek zitten, maar laat je hier niet door afschrikken, want het boek is goed te volgen ondanks de hoeveelheid personages, door de stijl en manier van schrijven, blijf je steeds bij de les.

Het bloemenmeisje is niet te vergelijken met het Dossier dus als je die gelezen hebt, moet je blanco in dit boek stappen en je gewoon laten verrassen door de schrijfwijze van Niewierra, de kunst die zij verstaat om een verhaal te schrijven.

Reacties op: Laat je verrassen en geniet

1339
Het bloemenmeisje - Anya Niewierra
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners