Een jeugdboek met een diepere betekenis.
De negenjarige Frank is bang in het donker en gelooft in monsters. Hij heeft geen vrienden en besteed zijn tijd het liefst met lezen. Alleen met zijn buurvrouw heeft ie een bijna vriendschappelijke band. Hij is ook gek op haar hondje Uffe.
Op zijn negende verjaardag gebeurt er iets wat zijn leven beïnvloed op een manier die hij nooit had kunnen bedenken.
Een mooi verhaal over van jezelf houden zoals je bent, maar ook over angst. Angst voor het onbekende en voor verandering.
'‘Zou je niets willen veranderen?’ ‘Natuurlijk wil ik dat,’ zei ik. ‘Maar stel je voor dat er iets verandert en dat het érger wordt?’
Prachtige illustraties en als je tussen de regels door leest staan er kritische boodschappen in. Is angst voor het onbekende wel terecht als je er niet voor openstaat om je erin te verdiepen?