Een zebra, een everzwijn en een vegetarische krokodil

SaliReads SaliReads
24 mrt 2024

Julius Zebra, rollebollen met de Romeinen is een hilarisch boek over Julius de zebra. Hij wil graag meer vrijheid en ontvlucht de kudde waar hij bij hoort om vervolgens gevangen genomen te worden door Romeinen.
Na een lange tocht over land en zee komt hij samen met Cornelius het everzwijn aan in het Colosseum in Rome. Denkend dat hij naar jonglerende apen gaat kijken is hij dan ook heel verbaasd als hij zelf in de arena moet vechten. Hoe gaat hij dat overleven en komt hij ooit weer thuis?

Ik vond dit een erg grappig boek voor de leeftijd vanaf 8 jaar. De plaatjes helpen het verhaal levendiger te maken en voor kinderen die visueel ingesteld zijn maakt 't het boek aantrekkelijker. Er staan ook tekeningen in met spraakballonnen die voor jong en oud heel grappig kunnen zijn. Leuke bijkomstigheid, je leert er ook nog eens een hoop over de geschiedenis van de Romeinen en je kennis over dieren wordt verruimd. Zo weet ik nu dat een zebra echt heel anders is dan een paard en dat krokodillen vegetarisch kunnen zijn.
Mijn enige aandachtspunt zijn sommige woordkeuzes die niet meer echt gebruikt worden tegenwoordig. Voor het verruimen van de woordenschat kun je denken dat dit geen probleem zou hoeven zijn, echter ben ik ook van mening dat woorden leren die niet meer gebruikt worden ook zonde is.

Meer recensies van SaliReads