Cozy Crime queen is terug!
Vera Wong is terug in dit charmante en humoristische vervolg op haar eerdere avontuur.
Het verhaal speelt zich af in San Francisco, ongeveer een jaar na de gebeurtenissen uit het eerste boek. Het verhaal ontvouwt zich wanneer Vera een vermissing gaat onderzoeken die direct verband houdt met een van de zaken van agent Selena Gray. Agent Gray kennen we nog als degene die de moord uit het eerste boek onderzocht. In dit vervolg is Selena Gray de vriendin van Vera's zoon Tilly.
De schrijfstijl is bijna filmisch en humoristisch, het boek is geschreven vanuit meerdere points-of-view, waardoor je als lezer een kijkje krijgt in de gedachten en gevoelens van alle betrokken personages. Het centrale thema was voor mij de kracht van verbinding en de zoektocht naar gerechtigheid.
Vera is nog steeds haar heerlijk sarcastische en kritische zelf, maar met het grote, lieve hart dat we van haar kennen. Wat dit vervolg zo sterk maakt, is dat Vera gegroeid is; ze is minder eenzaam, blijft overtuigd van haar eigen gelijk en dat ze het beter weet dan de rest. Maar ze heeft ook een vorm van zelfreflectie gevormd. Dit komt op een aantal momenten in het verhaal heel mooi terug.
De dynamiek tussen de personages werkt weer bijzonder goed. Vera neemt de nieuwe verdachten direct op in haar kringetje van 'aangenomen familie'. Ze voedt hen, stuurt hen, en ziet hen één voor één opbloeien onder haar strenge maar liefdevolle aanwijzingen.
Het moordmysterie en de ontknoping waren weer een hoop puzzelstukjes waar ik als lezer de verbinding probeerde te leggen. De uiteindelijke ontknoping was bevredigend en kloppend. Ondanks de zware onderwerpen bleef de humoristische toon behouden.
Een waardig vervolg dat ik met plezier gelezen heb waarbij ik zelfs hardop heb gelachen. Ik hoop oprecht dat er nog veel meer verhalen over Vera Wong zullen verschijnen.