Bijzondere souvenirs
Ferry Zandvliet was samen met 3 vrienden aanwezig bij het concert van Eagles of Death MEtal in het Bataclan Theater in Parijs toen daar een aanslag plaats vond. Vele mensen komen daar om maar ook bij andere aanslagen die tegelijkertijd in Parijs plaats vinden. Ferry en zijn vrienden overleven de aanslag, Het boek vertelt vooral over welke impact de aanslag heeft gehad op het leven van Ferry. Natuurlijk komt ook de avond zelf aan bod, de paniek en de angst die er was omdat hij niet wist of zijn vrienden nog in leven waren, maar het gaat vooral over hoe dit drama gek genoeg een positieve invloed heeft gehad op zijn verdere leven.
"er was kennelijk een hel voor nodig om mij te veranderen"
Een bijzonder boek met een zeer goed gekozen titel. Mooi om te lezen hoe wildvreemden zich over je ontfermen als je in shock verkeert , hoe vriendschappen voor het leven worden gevormd zelfs met de vader van een van de terroristen.
Ondanks het heftige onderwerp zit er ook veel (zwarte) humor in het boek! Verder veel kritische noten naar journalisten en slachtofferhulp. De schrijfwijze is prettig, soms zelfs luchtig, wel valt Ferry wat vaak in herhaling over zijn eigen leven waardoor het soms wat langdradig is. Maar wat je ook vindt van hem, het is bijzonder te lezen hoe hij deze vreselijke aanslag uiteindelijk heeft weten om te zetten naar een positief omslagpunt in zijn leven maar dat zeker ook de traumatische gevolgen ter sprake komen.