Prima debuut

Sandra 02 november 2025
Julia en Mark zijn pas verhuisd naar de andere kant van Amerika met hun dochtertje Evie. Ze zijn beide erg druk en hebben weinig tijd voor elkaar. Wanneer Julia steeds meer last krijgt van burn-out verschijnselen en er steeds vreemde dingen gebeuren neemt hun leven een onvoorspelbare wending.

Het verhaal is vlot geschreven, met korte hoofdstukken die zorgen voor veel vaart. Er wordt vanuit meerdere perspectieven verteld maar het is niet altijd helemaal duidelijk wie het precies is. In het begin dacht ik dat het een standaard verhaal zou worden van het perfecte gezin dat alles lijkt te hebben maar wat uiteindelijk niet zo is, en dat is ook wel zo maar er speelt meer. Zo werd Julia in hun vorige woonplaats gestalkt en is nooit duidelijk geworden door wie. Gaandeweg lijken dingen te gaan zoals je verwacht en verlies je bijna je interesse maar dan is er toch een plotwending. Deze plotwending zie je al wel aankomen maar loopt dan toch ook weer niet zo als je verwacht... Goed bedacht dus maar de uitwerking hiervan vond ik dan net weer even een stapje te ver gaan. Ondanks dit ben ik toch benieuwd naar het vervolg

Meer recensies van Sandra

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.