De duistere waarheid achter Het perfecte huwelijk

shanastocki 24 augustus 2025
Titel: Het perfecte huwelijk
Oorspronkelijke titel : The Perfect Marriage
Auteur: Jeneva Rose
Uitgeverij: Lab uitgevers
Serie: deel 1 van de “perfect serie”
Publicatiedatum: 4/02/2025
ISBN: 978 90 325 21189 (boek)
Aantal bladzijden: 336
Vertaling: Marije Willemsen

Het perfecte huwelijk van Jeneva Rose is een meeslepende psychologische thriller met een juridische twist, waarin de façade van een ‘perfect huwelijk’ langzaam scheurt. Sarah Morgan is een briljante strafrechtadvocate in Washington D.C., net benoemd tot partner van haar firma. Thuis staat ze tegenover Adam, haar man en mislukte auteur, die zijn eigen mislukkingen projecteert op hun relatie.
Wanneer Adam wordt beschuldigd van de moord op zijn minnares, besluit Sarah hem te verdedigen. Een zaak die niet alleen haar huwelijk en carrière, maar ook haar morele grenzen zwaar op de proef stelt. Er ontspint zich een verhaal dat een subtiel web van bedrog, loyaliteitsconflicten en professionele dilemma’s blootlegt. Wat volgt is geen klassiek rechtbankverhaal, maar een psychologische thriller die vragen oproept over trouw, identiteit en de dunne lijn tussen liefde en zelfverraad.

Het boek werd uit het Engels vertaald door Marije Willemsen. Ondertussen verscheen ook het vervolg: De perfecte scheiding, waarin Adams zaak, inmiddels elf jaar oud, opnieuw wordt geopend.

Jeneva Rose is een Amerikaanse auteur, geboren in Wisconsin en tegenwoordig woonachtig in Chicago. Ze woont daar samen met haar echtgenoot Drew en hun koppige Engelse bulldog Winston. In 2020 debuteerde ze met The perfect marriage, dat wereldwijd een bestseller werd en inmiddels meer dan 200.000 keer werd verkocht.

Het boek is vertaald in een tiental talen en er is interesse vanuit Hollywood: de filmrechten zijn verkocht aan Picture Perfect Federation. Het boek werd bovendien genomineerd voor een Goodreads Choice Award in de categorie thriller.
Voorheen schreef Jeneva Rose onder het pseudoniem J.R. Adler, waaronder ze de Kimberley King-serie publiceerde. Inmiddels verschijnen al haar boeken onder haar eigen naam, iets wat ze naar eigen zeggen met trots en opluchting deelt met haar lezer community. Haar stijl wordt gekenmerkt door onverwachte plotwendingen, scherpe vrouwelijke hoofdpersonages en thema’s die draaien om relaties, macht en morele keuzes.

Sarah Morgan heeft haar leven tot in de puntjes gepland. Als succesvolle strafrechtadvocate in Washington D.C. staat ze op het hoogtepunt van haar carrière. Ze is onlangs benoemd tot partner in haar advocatenkantoor en haar reputatie is vlekkeloos. Maar op het thuisfront oogt alles minder perfect: haar huwelijk met Adam, een auteur bij wie het schrijfwerk stokt, wankelt onder spanningen en verwijten. Terwijl Sarah zich vastklampt aan haar werk, glijdt Adam steeds verder weg, recht in de armen van een andere vrouw.
Die vrouw is Kelly Summers, en wanneer zij dood wordt aangetroffen in het vakantiehuis van Sarah en Adam, neemt het verhaal een duistere wending. Adam wordt gearresteerd op verdenking van moord en alle ogen zijn gericht op zijn vrouw: blijft ze hem trouw of kiest ze voor de waarheid? Tot ieders verbazing besluit Sarah hem te verdedigen in de rechtszaal. Wat volgt is een zaak die haar persoonlijk en professioneel op scherp zet. Terwijl de spanning stijgt, rijst de vraag: is Adam alleen schuldig aan overspel, of heeft hij werkelijk bloed aan zijn handen?

De titel Het perfecte huwelijk klinkt op het eerste gezicht als de belofte van romantiek of succes, maar krijgt al snel een andere lading zodra het verhaal zich ontvouwt. Het roept vragen op over wat ‘perfect’ eigenlijk betekent binnen een relatie waar afstand, wantrouwen en geheimen zich opstapelen. Naarmate het boek vordert, wordt duidelijk dat de titel eerder verwijst naar een zorgvuldig opgehouden schijn, dan naar een werkelijke verbondenheid.
De cover van de Nederlandse editie sluit hier goed bij aan. De bloedspatten trekken meteen de aandacht, terwijl de afbeelding van twee trouwringen op een gescheurd vel papier direct het thema van een verbroken relatie oproept.

Het ontwerp is eenvoudig maar doeltreffend, en maakt meteen duidelijk dat er achter dit huwelijk iets fundamenteel scheef zit. Samen met de achterflaptekst vormt het een overtuigende uitnodiging om in het verhaal te duiken.

De personages in Het perfecte huwelijk zijn duidelijk neergezet en vervullen hun rol zonder omwegen. Sarah is een sterke, intelligente vrouw die zichzelf overeind probeert te houden in een wereld vol druk, verwachtingen en persoonlijke conflicten. Adam is complexer: zowel charmant als frustrerend, en als lezer blijf je voortdurend twijfelen over zijn ware aard. Ook de andere personages dragen bij aan de spanningsopbouw, zonder de aandacht weg te trekken van het centrale conflict. De karakters zijn geloofwaardig, functioneel en blijven tot het einde intrigeren.

Het verhaal is opgedeeld in korte, overzichtelijke hoofdstukken, waarbij elk hoofdstuk de naam draagt van het personage dat aan het woord is. Hierdoor wisselt het perspectief regelmatig, maar blijft de structuur helder. Het boek is geschreven in de ik-vorm, wat het geheel intiem en direct maakt. Deze keuze zorgt ervoor dat je dicht bij de gedachten en emoties van de hoofdpersonen blijft. De afwisseling in perspectief werkt goed en versterkt de spanning, zonder verwarrend te worden.

Het verhaal speelt zich grotendeels af in het heden, met af en toe verwijzingen naar gebeurtenissen in het verleden die relevant zijn voor het huwelijk van Sarah en Adam. De belangrijkste locaties zijn Washington D.C. en het afgelegen vakantiehuis, de plek waar het misdrijf plaatsvindt. Deze ruimtes versterken het contrast tussen Sarah’s professionele en persoonlijke leven, en dragen bij aan de sfeer van isolatie en controle.

Het perfecte huwelijk was zo meeslepend dat ik het amper kon wegleggen. Ik verloor er zonder spijt een paar slaapuurtjes aan en had het boek in twee dagen uitgelezen. De mix van spanning, relationele verwarring en juridische intrige wist me volledig in zijn greep te houden. Als rechtenstudente sprak de setting van de rechtbank en de morele dilemma’s me misschien nog net iets meer aan, maar los daarvan is dit gewoon een ijzersterke thriller. De plot is strak opgebouwd, de personages overtuigen, en de spanningsboog blijft tot het eind staan. Voor mij is dit zonder twijfel een vijfsterrenboek! Benieuwd naar het tweede deel, De perfecte scheiding.

Meer recensies van shanastocki