Een echt meesterwerk
Vraag me naar een goede thriller-auteur en Chris Carter zal voor 100% genoemd worden. Deze man weet me bij ieder boek keer op keer te verbazen met zijn gruwelijke, maar geniale acties in zijn verhalen. Regelmatig ervaar ik als een serie vele delen krijgt, dat de kwaliteit van de verhaallijn en personages achteruit gaat. Tot nu toe had ik dit bij Chris Carter totaal niet, dus ik was weer enorm benieuwd welke special effects hij in ‘Het Meesterwerk’ – het negende deel in de Robert Hunter-serie’ zou brengen.
En is het Chris Carter gelukt om met dit 9e deel weer een steengoede thriller neer te zetten? Jazeker!
Wel had ik met dit deel iets meer moeite om in het verhaal te raken. De verhaallijn wist me niet direct vanaf het eerste moment te pakken, wat bij de voorgaande delen wel het geval was.
Voor mijn gevoel startte Carter met dit gedeelte iets ‘rustiger’ dan wat ik van hem gewend ben. Ik vond het begin van het verhaal niet slecht, maar ik denk dat het gewoon even wennen was.
Gelukkig wist Carter voor mijn gevoel het verhaal vrij snel om te turnen, waardoor ik gelukkig redelijk snel weer in het verhaal zat.
Qua personages ben ik vol lof. Robert Hunter is vanuit de voorgaande delen al een krachtig personage, en ook in dit gedeelte is daaraan geen gebrek. Samen met Carlos Garcia vormt hij weer een geweldig duo. Ook weet Carter door middel van de personages weer diverse verrassingseffecten in het verhaal te brengen. Vooral richting het einde wordt je als lezer door een combinatie van de verhaallijn en personages verrast.
Waar Carter ook met dit verhaal weer onwijs sterk in is, is de onvoorspelbaarheid van het verloop van de verhaallijn. Ik heb wel een paar keer voorspellingen proberen te doen over hoe het verhaal zou gaan verlopen, en wie de dader zou zijn, maar dit was zonder succes. Carter weet je als lezer echt op het verkeerde been te zetten.
En dan de ontknoping van dit verhaal… deze vond ik net als de titel van dit verhaal een MEESTERWERK. Niet alleen vielen alle puzzelstukjes op hun plek, maar ook had Carter iets nieuws in de ontknoping gebracht; namelijk een open einde. Dit was voor mij zeer verrassend, omdat ik dit niet gewend ben van zijn boeken. Dus nu is het geduldig wachten op het volgende deel van deze fantastische reeks.