Een erotische roman met diepere lagen
***,5
Enkele weken geleden werd ik door Christophe benaderd of ik zijn nieuwste boek –
Vlucht – wilde recenseren, waarvoor nogmaals bedankt.
Voordat ik begon met lezen van dit verhaal was ik enigszins wel bekend met erotisch
getinte boeken, maar een erotische roman was voor mij – uitgezonderd de boeken
van Shades – vrij nieuw. Ik was dus ook erg benieuwd in hoeverre erotiek de
overhand had in dit verhaal, en of dat het voor mij niet te ‘plat’ was.
Gelukkig heeft het verhaal mij op meerdere vlakken positief weten te verrassen.
Waar ik het meeste door verrast en tevens ook wel verbaasd over ben, is hoe
Christopher als mannelijke auteur toch zo’n tastbaar en intens verhaal met een vrouw
als hoofdpersonage neer weet te zetten.
In het begin moest ik wel wat wennen aan de schrijfstijl. Het voelde voor mij wat
warrig, en het sprong een beetje van de hak op de tak. In combinatie met Belgische
benamingen en uitdrukkingen duurde het eventjes voordat ik echt een feeling had
met het verhaal.
Voor mijn gevoel is er op een bepaald moment een omslag gekomen in het verhaal
waardoor het verhaal mij direct meer aansprak. Ook de schrijfstijl en positionering
van de verhaallijn voelde voor mij wat logischer waardoor ik het verhaal ook beter
ervaarde.
Het verhaal zelf heb ik als een intens verhaal ervaren. De schrijfstijl vond ik
toegankelijk en ruw, maar toch voorzien van een bepaalde zachtheid.
Het verhaal zelf gaat niet alleen maar over erotiek, maar ook over de diepere lagen
van jezelf te ontdekken en jezelf te accepteren.
BDSM speelt een redelijk belangrijke rol in dit verhaal, maar dit is op een respectvolle
manier in het verhaal gebracht. Het voelde voor mij niet plat of vrouwonvriendelijk
aan. Het hoofdpersonage straalde hierdoor juist nog meer kracht uit. Voor mij was dit
wel een ‘uit mijn comfortzone’ onderwerp, maar dat maakte de beleving van het
verhaal ook wel weer erg bijzonder.
Over het einde heb ik wat gemixte gevoelens. Enerzijds vond ik het een passende
einde, omdat het voor Margot écht klopt. Anderzijds ben ik nog wel met wat vragen
achtergebleven. Toch voelde het totaalplaatje voor mij wel afgerond.
Christopher; nogmaals bedankt dat ik dit verhaal heb mogen lezen en vooral bedankt
dat je dit verhaal hebt geschreven.
Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts; bedankt voor het toesturen van het exemplaar.