Lezen op ieder moment van de dag

shirley pellikaan shirley pellikaan
25 mrt 2022

Wat heb ik genoten van de tiende roman van deze auteur. Of eigenlijk moet ik zeggen ‘auteurs’ want Jara Lee staat voor het auteursduo Rachel en Jan van der Lee. Al jaren schrijven ze samen spannende misdaadromans. Ook ‘Ondergedoken’ is weer een mooie roman.

Zoals we van Jara Lee’s eerdere boeken gewend zijn, bestaat ook ‘Ondergedoken weer uit meerdere verhaallijnen die uiteindelijk mooi bijeenkomen.
Als een rode draad loopt deze keer de ‘sociale klasse’ door het verhaal. Thema’s als macht en onderdrukking komen aan bod. De personages daarbij worden je vrienden, of niet. Met sommigen ontstaat een goede band, maar aan anderen krijg je ronduit een hekel en die zet je het liefst buiten de deur. Knap hoe Jara Lee personages kan laten groeien in hun rol.

Soms had ik wel mijn twijfels over de geloofwaardigheid van bepaalde situaties waarin de personages verzeild raakten, maar nergens was het storend.

‘Ondergedoken’ is met vlotte pen geschreven, toegankelijke schrijfstijl, zit vol verrassende wendingen zonder dat het ingewikkeld wordt.

Avontuur en romantiek, waaraan op de goede momenten precies de juiste spanning is toegevoegd.

Heerlijk om te lezen, op ieder moment van de dag!

Meer recensies van shirley pellikaan