Bijzonder, waargebeurd en alleraardigst

Ramsaran Ramsaran
19 mrt 2020

Wanneer Lex Boon in ‘Het meest kunstzinnige hotel van Nederland’ te Volendam is, ontdekt hij een wel heel bijzondere correspondentie. De heer Kaor Yamamoto uit Japan schrijft meerdere brieven per week aan het kunsthotel. De inhoud is elke brief hetzelfde en elke brief is handgeschreven.

De general manager Chris vertelt hem dat deze correspondentie al zeker 15 jaar gaande is en misschien wel langer. Het journalistieke hart van Boon klopt en het duurt dan ook niet lang of hij start een onderzoek naar deze mysterieuze Japanner.

Met vlotte pen schrijft Boon over zijn zoektocht naar Mr. Kaor Yamamoto. Hij ontmoet nieuwe mensen die hem wellicht verder kunnen helpen. Het verhaal is zowel bijzonder als bizar. Al gauw slaat het enthousiasme om de schrijver van de brieven te vinden dan ook op mij als lezer over.

Gaat het Boon lukken om hem te vinden en antwoord te krijgen op al zijn en inmiddels ook mijn vragen? Waarom schrijft hij de brieven? Hoeveel? En waarom naar het hotel?

Met 108 pagina’s is het een heerlijk tussendoortje met een verrassend, maar veel te snel einde. Hier zou ik wel een hele dikke roman van weg kunnen lezen.

Dit boek(je) komt absoluut ik mijn bibliotheek terecht. Ik krijg meteen zin om Mr. Kaor Yamamoto een bedankkaartje te sturen voor dit fijne verhaal.

Meer recensies van Ramsaran