Advertentie

Wanneer een gepensioneerde buurman de deur van zijn buurvrouw open ziet staan denkt hij te helpen door deze voor haar te sluiten. Hij verliest echter zijn evenwicht, valt de gang in en verliest zijn bewustzijn.

Wanneer hij gevonden wordt en naar het ziekenhuis wordt gebracht doet men een gruwelijke ontdekking. De buurvrouw ligt vermoord in de keuken.

Jeppe Kørner, rechercheur, wordt samen met zijn collega Anette Werner op de zaak gezet. Wie zou het op de jonge vrouw voorzien hebben en waarom?

Het wordt pas echt ingewikkeld als blijkt dat de bovenbuurvrouw een thriller aan het schrijven is waarin de moord exact beschreven staat.

Er blijkt meer te spelen dan verwacht en onderlinge relaties tussen de bewoners en hun vrienden en familie blijken soms nauwer verbonden te zijn dan ze willen toegeven.

In Krokodilvogel zet Katrine Engberg je meteen in detective modus. Je duikt rechtstreeks in de moord en gedoseerd over 39 hoofdstukken ontdek je onderlinge verbanden en goedbewaarde geheimen.

Engberg weet met haar vlotte stijl een boeiend verhaal neer te zetten. Een echte Scandinavische thriller van het kaliber whodunnit. De details die ze gebruikt maken het verhaal reëel en laten zien dat ze goed research heeft gedaan en weet waar ze het over heeft.

Hier en daar gaat ze wat dieper in op het privéleven van Jeppe en de bagage waarmee hij rondloopt. Erg origineel is ze hier niet in en het voegt niet veel toe aan het geheel.

Het plot is goed uitgebouwd, maar bevat in het begin een aantal onvolkomenheden die storend zijn tijdens het lezen, maar wanneer je je daar overheen zet is het zeker wel een boek waar je een avondje bij de open haard mee kan vermaken.

Reacties op: Scandinavische whodunnit

278
De krokodilvogel - Katrine Engberg
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker